Det nytter å stå på!

Rådmannens forslag til økonomiplanen er basert på tall fra budsjett 2011. Meløy Venstre ønsker en mer realistisk økonomiplan og tar derfor utgangspunkt i regnskapet for 2010. Det vil si at isteden for underskudd som rådmannen spår allerede fra neste år, blir det et overskudd som kan avsettes til senere år..

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I tillegg har vi videreført konsesjonskraftinntektene fra budsjett 2011 som er på 22 øre. Dermed blir det ikke 10,2 mill mindre i inntekter de følgende årene. Ellers er det brukt noen av rådmannens forslag til inndekning, men på et senere tidspunkt og med mindre summer. Meløy Venstre har IKKE brukt forslaget om å innføre eiendomsskatt i hele kommunen!

Dette forslaget ble framlagt i AMU, Administrasjonsutvalget og Driftsutvalget, men ble ikke støttet. Etter en diskusjon i formannskapet lovte rådmannen at regnskapstallene skulle brukes neste år. Dermed gikk Venstre med på et annet forslag som også går på økt konsesjonsavgifter i tillegg til noen andre justeringer som får økonomiplanen i balanse.

Men det mest gledelige er at formannskapet enstemmig gikk med på et forslag som Mari Ann Bjørkli la fram i AMU om at Corner Aktivitetssenter på Halsa ikke skal legges ned i forbindelse med nedskjæringene. Dette er et lavterskeltilbud til de aller svakeste i hele Sørbygda og det ville ha vært tragisk hvis de 10-15 brukerne hadde stått uten tilbud. Så får vi håpe at også kommunestyret støtter forslaget.

En annen gledelig sak som ble vedtatt var kjøp av barnehageplasser i Rødøy for de som bor på Ågskardet. Dette betyr at foreldrene slipper å være engstelig for å ikke få plass til ungene sine.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**