Skal framtida til Moss baseres på flaks?

I bystyret 23. mai, ble Moss kommunes regnskap for 2010 behandlet. Gruppelederne i styringspartiene (Ap, SV, Rødt) framholdt hvor god økonomistyring de har. Det bekymrer Venstre om de faktisk tror det, og ikke bare sier det for å framstå bedre enn de er.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Innsyn

Foto: Tore Nilsen

I denne valgperioden har Moss kommune gått med til sammen 47,1 millioner i underskudd (netto driftsresultat). I de samme årene har kommunen tatt inn 219,5 millioner i eiendomsskatt fra innbyggerne. Ap, SV og Rødt har dermed brukt 266,6 millioner mer enn det kommunen har fått i ordinær skatt, tilskudd og overføringer.

I fjor ble resultatet positivt fordi vi fikk ekstraordinære engangsinntekter. Vi kan ikke regne med dette hvert år. Overskuddet kom fra penger kommunen egentlig skulle satt inn på de ansattes pensjonsfond. I stedet for å betale dette nå bygger vi opp en enda større gjeld til pensjonsfondet.

Rådmannen skriver: "Økonomisk sett hadde vært ønskelig å unngå inntektsføring av disse i driften da tilsvarende beløp må utgiftsføres over de neste 15 årene. Tilsvarende beløp burde i stedet avsettes til fond, men kommunens økonomi gjør at dette ikke er mulig."

Gruppeleder og ordførerkandidat for Ap påsto i bystyret at de i tillegg til å ha god økonomistyring også har flaks. Det er derfor mulig for folk å velge noen med flaks ved høstens valg, mente altså "Severin Suveren".

Venstre mener at kommunens framtid ikke skal baseres på flaks men på god planlegging, god økonomistyring og godt politisk håndverk.

Sindre Westerlund Mork
Ordførerkandidat og gruppeleder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**