Newtonrom i Mo i Rana

Nordland fylkeskommune og Statoil har gått sammen om å bygge seks nye Newtonrom, såkalte Engia Statoil energirom, i Nordland. Nordland fylke ligger med dette på topp når det gjelder antall Newtonrom i Norge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Spørsmål fra Franziska Wika, Venstre – Nordland Fylkesting juni 2011

Franziska Wika

Franziska Wika
Foto: Thor Wiggo Skille

Nordland får med dette ta del i realfagsløftet som disse rommene representerer. Gjennom å satse på en praktisk tilnærming til realfaget skal ungdommer stimuleres til økt interesse for realfagene, samtidig som rommene gir nyttig prosjekterfaring.
Plassering som regionssenter og tilknytningen til den videregående skolen som læringsansvarlig har vært et viktig kriterium for plasseringen av de nye Newton-rommene. For Mo i Rana som industrikommune, regionssenter og med oppbyggelsen av et kunnskapssenter i samarbeid med Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nesna er det svart viktig å få på plass et Newtonrom så snart som mulig. Næringslivet med Helgeland Sparebank i spissen har startet en sponsoraksjon for å få realisert et Newtonrom også i Mo i Rana. Dette betyr at et Newtonrom i Mo i Rana kan få nye samarbeidspartnere for fylkeskommunen, noe som indikerer at nye fagområder og tema supplere til de øvrige Newtonrommene. Dette vil ytterlige styrke helgelandregionens kunnskapssatsing.

Spørsmål til Fylkesråden:
1. Vil Fylkesråden vurdere opprettelse av Newtonrom i Mo i Rana innen 2013 når næringslivet på Helgeland blir samarbeidspartner for fylkeskommunen?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**