– LO gir opp en historisk mulighet

LO vil redusere ambisjonene i Stortingets klimaforlik. Utspillet er skremmende. Tiltak for å bedre klimaet koster, men rike land kan ikke løpe fra forpliktelsene våre hver gang det blir litt utfordrende. LO er dessuten i ferd med å gi slipp på en historisk mulighet for norsk næringsliv og industri, sier Venstres leder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 - Utspillet fra LO truer framtidas norske arbeidsplasser og hindrer den omstillingen vi trenger i norsk næringsliv, sier Trine Skei Grande.

– Utspillet fra LO truer framtidas norske arbeidsplasser og hindrer den omstillingen vi trenger i norsk næringsliv, sier Trine Skei Grande.
Foto: Caroline Roka

Venstre reagerer kraftig på at LO ikke lengre støtter målsettingene klimaforliket fordi det blir kostbart og krevende.

Truer framtidas arbeidsplasser
– Utspillet fra LO truer framtidas norske arbeidsplasser og hindrer den omstillingen vi trenger i norsk næringsliv. Det er et klimavennlig næringsliv som kan utgjøre et konkurransefortrinn for Norge, og skape en bærekraftig vekst for framtida, sier Skei Grande.

Det er bare dager siden Klima- og forurensingsdirektoratet rapporterte og historiske høye klimautslipp i Norge.

Les: – Stø kurs mot klimabrudd

Må redusere egne utslipp
– Da blir det både skuffende og overraskende at det første utspillet fra LO er å redusere våre egne målsettinger. For å nå de globale klimamålene er det avgjørende at Norge feier for egen dør og begynner å kutte i egne utslipp. Det er både rett, rimelig og nødvendig at land som Norge tar tak i egne klimautfordringer, slik våre europeiske naboer allerede er godt i gang med, sier Trine Skei Grande.

Les: Klimaregnskap med rød bunnlinje

Uklar statsminister
– Utspillet fra LO-leder Flåthen får oss til å lure på hvilken innflytelse har LO kjøpt seg i Arbeiderpartiet. Vi har en statsminister som er bevisst uklar om klimaforliket, samtidig som deres nærmeste samarbeidspartner nå vil droppe Norges klimamålsettinger, sier Venstres leder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**