Venstre vil redde Sofienbergparken barnepark

I bydelsutvalget 16. juni ble det vedtatt å redusere antall ansatte i Sofienbergparken barnepark fra to til en. Forslaget ble vedtatt av SV og Ap. Venstre foreslo å opprettholde dagens bemanning og fikk støtte fra Høyre, Rødt og FrP. Vi oppfatter vedtaket som et reelt nedleggingsforslag, sier Venstres Jarl W. Alnæs.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Jarl W. Alnæs

Foto: Reidar Lerdal

Sofienbergparken barnepark er et sosialt ute-tilbud til barn mellom 1,5 og 6 år, fra kl 10 til kl 14 hver dag. Det er i dag ca. 15 barn som benytter seg av tilbudet. Etter at prisen ble betydelig øket i budsjettet for 2011 (også den gangen med stemmene fra SV og Ap), har færre benyttet seg av tilbudet. Venstre mener at flere ville ha benyttet seg av tilbudet hvis det blir bedre markedsført. Å redusere til en ansatt på 15 barn oppfatter Venstre som uforsvarlig, og samtidig et servicenivå bydelen ikke kan være bekjent av. De ansatte i parken fremholder også at de opplever vedtaket som uforsvarlig. Det kan oppstå farlige situasjoner med kun en ansatt på jobb. Jarl W. Alnæs synes det er interessant at AP og SV bruker svært mye energi på arbeidsforholdene til ansatte i det private, men at det virker som om dette ikke er like viktig når man er ansatt i det offentlige – ihvertfall ikke barneparken.

Tilstede på møtet var det mange svært engasjerte foreldre som gikk sinte og skuffet hjem etter behandlingen av denne saken. Venstre forstår dem godt. For dem er barneparken et fantastisk tilbud som kombinerer ønsket om å tilbringe mer tid med barna, og barnas behov for lek og sosialisering. Det er tydelig at for Ap og SV er A4-løsningen heldagsbarnehage det eneste saliggjørende. Fra Venstres side handler dette om at foreldrene selv må kunne velge. Venstre ønsker å legge til rette for at foreldre som ønsker andre løsninger enn heldagsbarnehage også skal ha et reelt og godt tilbud.

Venstre foreslo i bydelsutvalget å få en helhetlig sak om barnepark og korttidstilbud for bydelsutvalget etter at bydelsvalget er avholdt til høsten. Der vil Venstre igjen foreslå forsvarlig bemanning i barneparken. Det er derfor viktig at AP og SV mister det flertallet de har i bydelsutvalget i dag.

Rune Gerhardsen sa en gang i valgkamp at: "Valget handler om hvem som skal forme livene til Oslos innbyggere." Dette viser kanskje det største skillet på borgerlig og sosialistisk side. Jeg er i politikken for å legge til rette for at folk kan forme sine egne liv, sier Jarl W. Alnæs.
– Om tre måneder er det valg. Vi trenger et annet flertall!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**