En skole for kunnskap og like muligheter

En skole for kunnskap og like muligheter krever faglig sterke lærere. Derfor vil Venstre gi alle lærere tid og ressurser til faglig påfyll gjennom systematisk etter- og videreutdanning. Vi vil ha en god skole for elevene, derfor satser vi på læreren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Skole, elev, tavle, undervisning

Foto: Microsoft

Framtida begynner i klasserommet. Skolens viktigste oppgave er å gi den enkelte elev best mulig kunnskapsnivå, gode grunnleggende ferdigheter og tro på egne evner. Venstre vil ha en storstilt satsing på skole, kunnskap og forskning, og dette er førsteprioritet i våre alternative statsbudsjetter.

I Re har vi fokus på følgende saker:

Voksentetthet i skolen
Antall lærerårsverk bør løftes til samme nivå, i forhold til antall elever, som i år 2005 innen 2013. Det må i tillegg være nok ressurser i skolen til å fange opp og sette inn tiltak i forhold til barns atferds- og lærevanskeligheter.

Fritt skolevalg
Re Venstre støtter prinsippet om fritt skolevalg. Det betyr rett til å få plass på den geografisk nærmeste skolen, men også til å velge uavhengig av geografi så sant skolen har kapasitet til det. Ekstrakostnaden dette medfører i transport må belastes den enkelte.

Skolestruktur
Re Venstre ønsker snarest mulig en utredning av skole strukturen i kommunen med fokus på best mulig læringsmiljøet for barn og ungdom. Utredningen skal innbefatte antall barneskoler og bygging av ny ungdomsskole. Enkeltskoler skal ikke legges ned før utredningen er klar. Pengene kommunen sparer på endret struktur skal øremerkes skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**