Et klimavennlig samfunn

Vi skal bevare naturen og miljøet for å sikre oss selv og våre barnebarn en ren framtid. Det er krevende, men gir også nye muligheter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Ecologia

Foto: Danilo Prudêncio Silva (Creative Commons)

Norge må ta de avgjørende skrittene fra å være en gammeldags fossilnasjon til å bli et miljøpolitisk foregangsland. Norge må være i front med å satse på fornybar energi, utvikle og ta i bruk ny teknologi. Vi må skape nye grønne arbeidsplasser og gjøre det både enkelt og rimelig å være miljøvennlig.

Vi vil ha en utslippsfri samferdselssektor med en grønnere bilpark. Det skal også lønne seg å reise kollektivt både økonomisk og tidsmessig. Bedre kollektivtilbud gjør det enklere å reise og det er bra for klimaet. Derfor vil Venstre ha et bedre, billigere og hyppigere kollektivtilbud.

I Re har vi fokus på følgende saker:

Kollektivtransport
Et godt utbygd kollektivnett er viktig for økt tilflytting til kommunen, og representerer samtidig en økt miljøgevinst gjennom en potensiell reduksjon av privatbilismen. Direkteruter til mellom Re og Bakkenteigen vil kunne øke kommunens attraktivitet som bosted for studenter. Kollektivtrafikken mellom Re og de omliggende byene og tettstedene bør derfor styrkes.

Gang og sykkelstier
Gang- og sykkelstier sammenhengende til omkringliggende byer og innom Revetal fra hele Re.

Jordvern
Re Venstre ønsker en aktiv jordvernpolitikk. Re kommune er en jordbrukskommune og dyrkbar mark skal i størst mulig grad brukes til landbruksformål. Ved bruk av dyrket mark til bolig- og næringsformål, skal utnyttelsesgraden være høy.

Langøya
Fortsatt økt fokus på vannkvaliteten rundt Langøya og være orientert angående miljøfarlige stoffer som lagres der.

Samarbeid over landegrenser
Re Kommune som "grønn kommune", bør innlede samarbeid med andre grønne kommuner som og har mer kompetanse og erfaring enn oss (f.eks Samsø i Danmark).

El-biler
Det bør etableres en lade stasjon for El-biler på alle offentlige bygg, samt en utvidet løsning med flere plasser i forbindelse med kjøpesenteret på Revetal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**