Vil ha Opplæringskontor for helsefag

Venstres 1. kandidat i Gjøvik og 3. kandidat til fylkestinget, Ketil Kjenseth vil ha et et regionalt Opplæringskontor for helsefag i Gjøvikregionen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Med bakgrunn i dette stilte Kjenseth spørsmål på Fylkestinget i dag om Oppland fylekskomune vil bidra tl å etablere et slik Opplæringskontor.

– Å skaffe nok helsefagarbeidere er selve nøkkelen for å kunne tilby en god eldreomsorg. Da kan vi ikke bare sitte stille og se på at unge ikke finner utdanningen attraktiv nok, sier Venstres Ketil Kjenseth. Han viser til et stort behov for helsefagarbeidere framover, men at søkningen til fagarbeiderutdanningen går ned.

Følg saken på Gjøvik Venstres Facebook-side her.

Fylkesordfører Audun Tron svarte positivt på at Oppland fylkeskommune vil være en medspiller dersom det kommer et initiativ fra kommunene i Gjøvikregionen om å opprette et slik kontor. Han viste til et liknende initiatv som har kommet fra Nord-Gudbrandsdal og hvor fylkeskommunene er i dialog om samarbeid og finansiering. Ellers viste fylkesordføreren til at kommunenes interesseorganiasjon KS i Oppland har fått en oppfordring om å engasjere seg i saken.

En undersøkelse som Mestringshjelpen har foretatt, med støtte fra Innovasjon Norge, viser til at det er et stort ønske fra alle involverte i fagarbeideropplæringen innen helsefag om mer samarbeid, mer faglighet og mer veiledning for å bedre kvaliteten på lærlineplasser og skaffe flere lærlingeplasser. Det pekes på et Opplæringskontor som et viktig virkemiddel for å utløse dette.

– Gjøvik Venstre har vedtatt i sitt program at vi ønsker å arbeide for at Gjøvik kommune skal ta initiativ til et regionalt Opplæringskontor for helsefag. Fylkesordføreren gav oss et klapp på skulderen for å stå på for å få til dette. Satsing på pleie og omsorg blir en viktig sak for oss i neste periode, avslutter Kjenseth og sier denne saken er en naturlig konsekvens av Sykehjemsgarantien som Gjøvik Venstre går inn for.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**