Ikke mobb makkeren min!

Kulturminister Trond Giske kritiserte nylig Petter Northug og andre idrettstjerners sin pokerspilling i utlandet. Venstre synes det er underlig at kulturministeren kritiserer Petter Northug for å spille kort. —Poker krever både kunnskap og taktiske egenskaper. Det blir feil å kritisere Northug for å spille et ferdighetsspill, sier styremedlem i Nord-Trøndelag Venstre, Lars Gunnar Marken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Lars Gunnar Marken

Foto: Olga Tkacheva

I Norge betraktes Poker fortsatt som et lykkespill selv om stadig flere land har konkludert med at poker er et ferdighetsspill. Venstre ønsker å gjøre poker lovlig også i Norge. I Norge er det i dag godt over 200 000 pokerspillere. Mesteparten av spillingen forgår online og på internasjonale turneringer.

Northug har det siste året måtte reise flere ganger til utlandet når han skal spille poker. —Han burde selvfølgelig få lov til å spille også hjemme, sier Marken. —Det er synd at vi i dag har en lovgivning som gjør norske pokertalenter til kriminelle hvis de spiller poker i sitt eget land, sier Marken.

Tidligere i år måtte norgesmesterskapet i poker avholdes i Riga ettersom poker ikke er tillatt i Norge. Flere hundre nordmenn deltok i mesterskapet. — Det blir direkte tåpelig når Norges beste pokerspillere må reise utenlands for å konkurrere om hvem som er best i landet, sier Marken.

I stedet mener Venstre at det bør utformes et lisensssystem med strenge krav til lisenshaver. Lisenshaver må rapportere omsetning m.v. til tilsynsmyndighetene, og må være lotteriverdig. En viss prosentandel av omsetningen må gå til et lotteriverdig formål. I tillegg skal en viss prosentandel settes av til tiltak mot spilleavhengighet.

— Marken synes det er pussig at AP statsråden mobber norske kortspillere, mens AP selv tar inn millioner på bingo.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**