Her blir det skole

I bakken ved Hedmarktoppen ligger tomten som Hamar Montessoriskole har fått tilbud om å kjøpe. Går alt etter planen står ny skolen klar til skolestart 2013

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Studenter, høgskole, universitet, studier

Foto: Microsoft

Byggeplanene til Hamar Montessoriskole har fått bakke kontakt. Endeilig kan rektor ved Hamar
Montessoriskole, Magnus Holmern, vise fram tomten.
— Denne tomten ligger på toppen av vår ønske liste. Derfor er det så godt å kunne fortelle at vi får muligheten til å kjøpe den av Hedmarktoppen folkehøgskole, sier rektoren stolt.
Nøyaktig hvor stor tomt de skal kjøpe og hva prisen blir, er ikke endelig avgjort. Men for å sikre et uteareal for elevene, ser Holmern for seg at tomta blir på rundt tre mål.
Klar til skolestart i 2013 – Nå håper han at bygget står klart til skole start om to år. Skolen skal bygges i en etasje og får et golvareal på rundt 800 kvadratmeter. Her vil det være rom for 105 elever. Det skal også være enkelt å bygge på en etasje hvis det blir behov for dette.
I dag går det 58 ele ver på Hamar Montessoriskole. Med den nye skolen på plass, ligger alt tilrette for at skolen kan vokse og utvikle seg videre.
Neste steg blir å legge bygge prosjektet ut på an bud. Samtidig fortsetter arbeidet med å få
finansieringen på plass. Her skal alle aktuelle alternativer vurderes.
— Først når tomta er kjøpt og anbudet er på plass, får vi totalprisen på skolebygget, sier Holmern.
En god følelse – Rektoren legger ikke skjul på at det har vært en vrien utfordring å finne denne drømme tomta.
— Det har ikke vært lett å finne en slik tomt, nå er følelsen veldig god. Dette er virkelig et viktig og stort skritt for oss, sier han. Selv er han svært godt fornøyd med den sentralebeliggenheten ved Hedmarktoppen. Den åpner også for muligheten til et samarbeid.
— Det er blant annet en stor og flott gym sal her oppe. I tillegg har Hedmarktoppen flotte lokaler det kan være aktuelt for oss å leie, når vi for eksempel skal vise vår årlige musikal, sier Holmern.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**