Venstre vil styrke yrkesfagene

Venstre vil styrke yrkesfagene gjennom satsing på økt kompetanse, praktisk mestring og læring. Yrkesfagene er bærere av tradisjoner som vanskelig lar seg formidle gjennom ensidig teoretisk fremstilling. Det foreslår partiet i sitt fylkesvalgprogram.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Kvinne

Foto: Microsoft

Kunnskap er ikke bare å kunne et teoretisk fag, det er like viktig å utvikle praktiske ferdigheter. Praktisk mestring og læring er viktige elementer i videregående opplæring. Venstre vil sørge for at elevene møter mer praktisk rettet utdanning det første året.

Både lærer og instruktør må ha høy kompetanse i faget sitt og det må settes krav om en formell høyere utdanning, mesterbrev eller praksis fra arbeidslivet for å undervise i praktiske fag på yrkesfaglige studieretninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**