Vil ha kulturgymnas i Haugesund

Venstre vil ha et kulturgymnas i Haugesund og jobbe for at kreative skolelinjer, kulturskolen og kunstmiljø samles.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Haugesund Venstre går til valg på at vi vil jobbe for etablering av en ny videregående skole i Haugesund som kan samle de kreative linjene på de videregående skolene, den kommunale kulturskolen og interesserte kunst- og kulturmiljøer.

Svein Abrahamsen

Svein Abrahamsen

Vi har allerede gode miljøer innen kreative fag ved de videregående skolene i Haugesund, sier Haugesund Venstres fylkestingkandidat Svein Abrahamsen. En samlokalisering av disse miljøene sammen med interesserte kunst- og kulturmiljøer her i byen og den kommunale kulturskolen vil gjøre dette til et kraftsenter i kulturutviklingen i Haugesund.

Elevene, lærerne og kunsterne vil få gode muligheter til å knytte kontakter på tvers og til ideutveksling, samarbeid og til å lære av hverandre. Dette kan det komme mye spennende ut av, som kulturlivet i Haugesund vil nyte godt av, sier Haugesund Venstres ordførerkandidat May Britt Vihovde.

May Britt Vihovde

May Britt Vihovde

En samlokalisering av de kreative miljøene vil også gi bedre tilgang på øvingslokaler, spesialrom og utstyr. Sambruk vil gi en en effektiv ressursutnyttelse, noe som vi er opptatt av, sier Vihovde.

-Et kulturgymnas i Haugesund vil også kunne bidra til videre utvikling av kulturbaserte næringer på Haugalandet, sier Svein Abrahamsen. Det kulturbaserte næringslivet er i vekst og har et stort verdiskapingspotensiale. -Vi trenger flere bein å stå på i Haugesund enn tradisjonelle næringer, som handel og maritim næring, sier han. Kulturbasert næringsliv peker seg ut som som et interessant satsingsområde for oss.

Kommunen, fylkeskommunen, relevante statlige organer og kunst- og kulturmiljøene må samarbeide for å få til etablering av et kulturgymnas i Haugesund. -Vi ønsker nå å sette denne saken på dagsorden i relevante fora i regionen og invitere bredt til å delta i videre arbeid, sier May Britt Vihovde. Hun understreker at vi så langt ikke har diskutert kostnader og lokalisering. Dette må utredes og nå ønsker vi innspill i en prosess.

Vi har allerede et kulturgymnas i Sør-Rogaland. Vågen videregående skole i Sandes åpnet i 2010 med ca 850 elevplasser. Skolen er samlokalisert med den kommunale kulturskolen og samler store fagmiljø innen estetiske programfag: Medier og kommunikasjon, Musikk, dans og drama, studiespesialisering med formgivingsfag, Design og håndverk og Interiør og utstillingsdesign.

I Haugesund gir Skeisvang videregående skole gir per i dag utdanning innen musikk, dans og drama, Vardafjell vgs. innen medier og kommunikasjon og Haugaland vgs. innen design og håndverk og formgivningsfag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**