Venstre vil ha sommerskole i Lillehammer

“Tegneserier på engelsk”, “Regn ute — på tur med tall”, “Forskning for fremtiden” og “Engelsk med engelske lærere” er eksempler på kurs som sommerskolen i Oslo kommune tilbyr til heldige elever bosatt i Oslo kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Lillehammer Venstre vil ha sommerskole også på Lillehammer. Vi har allerede en del flotte sommertilbud innen idrett på Lillehammer, men vi ønsker å sette opp kurs med faglig fordypning i tillegg. Sommerskolen skal være et gratis og frivillig tilbud for elever som ønsker å bruke noe av ferien til å fordype eller forbedre seg i et eller flere fag. Lillehammer-skolen havner på 153. plass av 421 kommuner i Dagbladets “Kommunebørs” — vi har med andre ord forbedringspotensial.

Venstre ønsker å gjøre Lillehammer-skolen bedre. En sommerskole hvor elever kan lære mer og kanskje litt annerledes vil være et godt tiltak for elever som trenger enten ekstrautfordringer eller ekstrahjelp. En sommerskole kan tilby læring og utfoldelse, daglig fysisk aktivitet og kulturopplevelser, gjerne i samarbeid med andre kunnskaps- og kulturinstitusjoner på Lillehammer. Høgskolen i Lillehammer er en naturlig samarbeidspartner der f. eks. lærekrefter kan hentes.

Sommerskole er noe Lillehammer Venstre kommer til å følge opp i budsjettet for 2012.

Terje Rønning og Sanna Sarromaa
Lillehammer Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**