Veien videre

Førstekandidat i Venstre Jon Gunnes håper på en saklig valgkamp i år, gjerne med innslag av ideologi.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Jon Gunnes

Foto: R Sollied

Jon Gunnes sitter mellom stabler av stemmesedler og brosjyrer på kontoret sitt i Rådhuset. For selv om valgkampen er utsatt, er det ingen tvil om at den kommer. Det mener Gunnes er greit.

– Jeg tror det er bra at vi begynner nå. Alternativet ville være å utsette valget et par uker. Det har Stortinget valgt å ikke gjøre. Og vi trenger fire uker til valgkamp, sier Gunnes.

Hverdagsutfordringer engasjerer
Gunnes håper årets valgkamp vil ha et stort lokalt preg. Med tanke på at rikspolitikerne ikke kommer på banen før en god uke inn i valgkampen, kommer TV-dekningen av nasjonale saker til å bli mindre, tror Gunnes. Det gir mer spillerom til lokalpolitikerne.

Han tror ikke velgerne kommer til å være vanskeligere å engasjere enn ellers, til tross for hendelsene som har rystet oss.
– Hverdagen begynner å komme tilbake for folk. Nå er det jobbstart, skolestart og barehagestart. Dermed kommer hverdagsutfordringene. Og det er disse utfordringene, knyttet til infrastrukturen vi bygger livene våre rundt, som kommunene har ansvaret for.

Riktig å avlyse skoledebattene
Gunnes mener det er både viktig og riktig at årets skoledebatter ble avlyst. Enkelte av AP’s debattanter er borte, og hele AUF er naturlignok svært preget. Han tror imidlertid at valgtorgene som kommer istedenfor skoledebattene, kan være et godt spor å forfølge, kanskje også i fremtiden.

– Skolevalgsdebattene har vært litt mye show, og kanskje litt for lite politisk budskap, mener Gunnes.

Gunnes er opptatt av praktsik politikk, som løser hverdagsutfordringene til folk. Han håper riktignok også at han får lov til å snakke litt om ideologi.

– Det er jo ikke uviktig hvilke verdivalg partier gjør, og hva slags idealer vi bygger på, avslutter ordførerkandidaten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**