Dagens Sange Venstre-kandidat: Jørgen Ofstad

Helt fra jeg flyttet fra Trondheim til Stange tidlig på 80-tallet, har jeg vært opptatt av og engasjert i politikk. Mitt første prosjekt på politikkens område gikk ut på å få etablert et ungdomshus på Stange. Vi ble etterhvert mange engasjerte ungdommer som ryddet og klargjorde det gamle sementstøperiet, og vi jobbet lange tider med å legge planer for et ungdomhus. Selv om det tok noen år før ungdomshuset ble et faktum, og selv om det ble lagt til Bekkelaget, fikk jeg likevel god kontakt med det brede lag av ungdommen i Stange.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Jørgen Ofstad

Foto: Stange Venstre

Etterhvert som årene har gått, er mange saker blitt viktige for meg, og i dag føler jeg at Venstres politikk ivaretar disse på en god og balansert måte. Jeg tror på de mulighetene som hver enkelt av oss har i seg, bare vi får sjansen til å utvikle dem. Derfor er det viktig at vi bygger systemer som er til for mennesker, og tilpasser strukturer og ordninger slik at de passer til menneskenes behov, ikke motsatt. Jeg har tro på at systemene vi skaper for å ta vare på folk må ligne på den mentaliteten vi finner bl.a. i Stange; jordnær, praktisk, med stor omsorg for naboer, venner og familie.

I Stange tror jeg det vil være sunt med et systemskifte nå. Jeg tror det vil være godt for engasjementet blandt folk flest, og dermed Stange-demokratiet. Jeg tror også at det etter 87 år med Arbeiderpartiet ved makten vil være positivt for Stange å få nye folk inn i posisjoner, med nye tanker og ideer til hvordan vi skal utvikle Stange mot nye tider med nye typer utfordringer.

Jeg er litt tilhenger av politimester Bastian, i Kardemomme By, som sier “Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, men forøvrig kan man gjøre som man vil”. Dette er for meg Venstre i et nøtteskall. Vi er nødt til å ta godt vare på hverandre, og gjøre det vi kan for at så mange som mulig skal ha det bra. Og det gjør vi best gjennom gode og solide fellesskapsløsninger som vi alle bidrar til. Men for at fellesskapsløsningene skal bli stadig bedre, må vi også la folk velge selv, og lære av å se på hva folk faktisk velger, og hva de er i stand til å få til, dersom de får sjansen. Jeg har tro på at det er mye å hente for fellesskapet ved å slippe til det private initiativet og den personlige valgfriheten. Venstre har slik sett en godt balansert politikk, og jeg tror Stange går en lys fremtid i møte med Venstre.

Godt valg! =o)

Klikk her for å komme til forsiden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**