Sentrumsplan og innsigelser – svar fra Ola Eggset

Jeg takker ordfører Grøtting for svar i Østlendingen 15. august. Slik ordføreren påpeker, deltok jeg som gruppeleder i møtet med fylkeskommunen og Statens vegvesen 28. juni. Min opplevelse i møtet, og som nå bekreftes gjennom varslede og innkomne innsigelser, er at det er stor avstand mellom kommunestyrets enstemmige planvedtak 31. mars og fylkeskommunens/vegvesenets oppfatninger om hvor sentrumsgrensene skal gå og planbestemmelsenes utforming.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Riksveg 3

Foto: A.Wahl

Jeg håper ordføreren har rett i at det lar seg gjøre å finne løsninger innenfor kommunestyrets enstemmige vedtak, men må dessverre medgi at jeg ikke er like optimistisk som Grøtting, spesielt etter nå å ha lest vegvesenets innsigelser.

Jeg og Venstre i Alvdal finner det lite akseptabelt om kommunen skal måtte gå tilbake på et så vesentlig moment i planvedtaket og kan ikke fri meg fra inntrykket av at innsigelsene fra fylkeskommunen, og i minst like stor grad vegvesenet, like mye bygger på politisk synsing som på faglige innvendinger. I denne saken varsler jeg at i alle fall vi i Venstre vil gå langt i å forsvare det lokale sjølstyret, tuftet på et enstemmig kommunestyre.

Ola Eggset

Gruppeleder Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**