Venstres visjoner for Arendal

Arendal Venstre har visjoner for en by i vekst, hvor det er godt å bo for alle og hvor den enkelte får utfolde seg som menneske, skriver ordførerkandidat Pål Koren Pedersen i Agderposten i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Pål Koren Pedersen

Foto: Jan Kløvstad

Langt på vei er flere av disse visjonene en realitet for mange av kommunens innbyggere, men fremdeles er det mange utfordringer å gripe fatt i.

Nøkkelen til en kommune hvor den enkelte har frihet til å skape sitt eget liv, ligger i et handlekraftig og konstruktivt bystyre.

Etter de grufulle handlingene 22. juli har flere tatt til orde for viktigheten av å verne om og styrke demokratiet. Mye kan tyde på at vi ved årets valg, som en respons på terrorhandlingene, vil få en langt høyere valgdeltakelse enn det vi har hatt de siste tiårene. Dette vil i så fall være en av flere handlinger som viser at vi setter våre demokratiske verdier høyt. Venstres respons vil være å føre en politikk som gir velgerne opplevelsen av at de blir sett og hørt, der mennesker er viktigere enn systemer og snevre særinteresser.

Vi ønsker plass i politikken for å sette folk først, og vi vil søker dette i konstruktiv samhandling på tvers av partigrensene.

Venstres slagord er «folk først», et slagord vi er stolte av. Slagordet bygger på at Venstre er partiet med den sosialliberale ideologien.

Den sosialliberale tanken forener den personlige frihet med ansvar for fellesskapet og hverandre.

Alle skal ha mulighet til å bruke sine evner til beste for seg selv og samfunnet. Denne friheten er ikke oppnådd før vi har bygd et samfunn som sikrer selv de svakeste mulighetene til selv å forme sine liv.

Derfor er det viktig for Venstre når vi former vår politikk, alltid å spørre: «er dette godt for den enkelte borger», og derfor er det viktig å hele tiden være i dialog med dem avgjørelsene gjelder.

Venstre ønsker å lytte til folk, bli kjent med deres ideer, utfordringer og problemer.

Vi er mange som har det godt i kommunen vår, og vi er mange som har muligheten til å leve det livet vil ønsker ut fra egne forutsetninger. Likevel er det ingen tvil om at det er mange utfordringer og muligheter som det må tas fatt i.

Levekårsundersøkelser og annen kartlegging forteller oss at ikke alle har det like bra, og at ikke alle får muligheten til å velge det livet de ønsker.

Mange uføretrygdede, rusavhengige, lav likestilling og elevfrafall i skolen er betydelige problemer vi ikke kan lukke øynene for.

Arendal Venstre vil sette disse problemene og menneskene som blir rammet av dem, tydelig på den politiske dagsorden.

Samtidig bor vi i en by og kommune med forutsetninger og muligheter vi må ta vare på og videreutvikle. Vi har et variert og teknologibasert næringsliv med store vekstmuligheter.

Vi har hatt en eventyrlig vekst i kulturlivet gjennom Hove og Canal Street, men også med et blomstrende lokalt kulturliv med stadig flere profesjonelle og semiprofesjonelle kunstnere, lag og organisasjoner. Med en geografisk beliggenhet de fleste kan misunne oss, har vi stort potensial som turistkommune

I denne spennende brytningen mellom utfordringer og muligheter søker Arendal Venstre posisjon i bystyret.

Arendal trenger nye og friske tanker og krefter, som både kan vise vei inn i fremtiden og samtidig bidra til å bygge et konstruktivt samarbeidsklima i bystyret.

Arendal Venstre har lokalpolitikere som, med sin brede og varierte erfaring, kan ta denne utfordringen.

Jeg er derfor stolt over å ha blitt bedt om å være Venstres ordførerkandidat i Arendal.

Pål Koren Pedersen

Ordførerkandidat for Venstre i Arendal

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**