Venstre spør om riving på Storsteigen

Venstres Erik Ringnes har interpellert i fylkesrådet angående rivingen på Storsteigen videregående skole i Alvdal. Hedmark Fylkeskommune har engasjert det danske firmaet Gråkjær Staldbygg til riving og bygging av ny driftsbygning ved Storsteigen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Storsteigen landbruksskole

Foto: A. Wahl

Ringnes er forskrekket over at Fylkeskommunen har engasjert et firma som bryter reglene om håndtering av asbest og som allerede har gjort seg skyldig i en rekke brudd på regler og forskrifter, og han spør også om det er riktig at rivingen er igangsatt uten at det foreligger reguleringsplan og byggetillatelse.

Les hele interpellasjonen her:

Driftsbygningen på Storsteigen videregående skole

Hedmark fylkeskommune er byggherre og det danske firmaet "Gråkjær" ble valgt som entreprenør for riving av eksisterende driftsbygning og oppføring av den nye driftsbygningen på Storsteigen videregående skole i Alvdal. Avisa Østlendingen har i dag 25. august 2011 et oppslag om at Arbeidstilsynet har anmeldt denne bedriften for brudd på regler som gjelder for håndtering av det kreftfremkallende stoffet asbest. Arbeidstilsynet har i tillegg avdekket en del andre mangler som også kan sette arbeidernes liv og helse i fare. Det ble påvist mangelfull inngjerding, manglende risikokartlegging av rivearbeidene, mangel på maskinførerbevis og andre sertifikater. I alt ble det påtalt 11 brudd på regler og forskrifter som det må ordnes opp i før arbeidet kan fortsette. Dette må oppfattes som alvorlige overtredelser. Hedmark fylkeskommune er i dag ledet av fylkesrådet. Det er selvfølgelig et uheldig signal at Hedmark fylkeskommune som byggherre engasjerer en entreprenør som begår flere regel- eller lovbrudd, også etter at tilsynsmyndigheten har grepet inn.

Hva vil fylkesrådet i Hedmark gjøre for å sikre at riving og utbygging skjer i henhold til gjeldende regelverk? Hva vil fylkesrådet foreta seg overfor byggentreprenøren?

Kan fylkesrådet bekrefte at det pr 25.08.11 faktisk mangler byggetillatelse og reguleringsplan for dette viktige tiltaket for Storsteigen? Og dersom reguleringsplan og byggetillatelse mangler, hvordan mener fylkesrådet det vil påvirke byggestart og prosjektets framdrift?

Erik Ringnes

Foto: Stange Venstre

Erik Ringnes

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**