Samferdsel – veger

Vegene må rustes opp

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Samferdsel – veger
Venstre vil opprettholde kommunale tilskudd til private veger, og det må tas et krafttak på de kommunale vegene. Vi vil arbeide for at de gamle fylkesvegene rustes opp. Fylkesvegen gjennom Eidalsroa ble rusta opp i 2008/2009, bl.a. som et resultat av Venstres innsats i fylkespolitikken. Men kvaliteten på utført arbeid viste seg å være altfor dårlig. Bedre veistandard er svært viktig, ikke minst med hensyn til næringslivet og satsing på reiseliv og turisme.

OPPRUSTNING AV SIGDALSVEGEN (FV. 287, tidligere RV. 287)

Venstre har både lokalt og i fylkespolitikken vært en aktiv garantist for å få en gradvis opprustning av fv. 287. Vi vil fortsatt være en trofast vaktbikkje for å gjøre livsnerven i bygda vår best mulig.
Sigdal kommune må være mer aktiv overfor fylkeskommunen for å få til enda mer opprustning av fv. 287 og de andre fylkesvegene i kommunen.

NY AVKJØRING RV. 35 – TOGSTOPP I ÅMOT OG VIKERSUND

Det er ikke avsatt ei krone, verken til ny rv. 35 Hokksund-Åmot eller til avkjøring mot Sigdal i Regjeringens langtidsplan (NTP) for riksveger. Her er det viktig at kommunen engasjerer seg sterkt. Venstre vil arbeide aktivt for å få bevilgning fra staten, men uten total omlegging av samferdselspolitikken, har ikke prosjektet mulighet til å nå opp på mange år.
Venstre vil arbeide aktivt overfor NSB for å få aksept for pendlertog fra Vikersund med stopp i Åmot.

BEDRE BUSSFORBINDELSE
Venstre støtter initiativ overfor fylkeskommunen for å bedre bussforbindelsen til og fra Sigdal og Eggedal og innad i kommunen. Venstre var initiativtaker til kveldsrutene Åmot-Eggedal. Det ble oppretta som et prøveprosjekt, men det er nå avslutta. Dersom det skal lykkes å få et nytt tilbud på plass, må kommunen vise større vilje til å delta med midler, samtidig som det settes inn trykk overfor fylkeskommunen og departementet.

SYKKELSTIER

Venstre vil arbeide for at Sigdal kan bli landkommunen der vi kan slippe barna våre ut på trygge sykkelstier, slik de kan det i byer og tettsteder. Det må legges framdriftsplan for arbeidet, og det må arbeides aktivt for at Sigdal får mer midler fra staten/fylkeskommunen til dette arbeidet. Utbygging av sykkelstier vil også kunne føre til bedre helse hos alle som ønsker å sykle til skole og jobb.

Mer informasjon om Venstre

Politisk regnskap, programmet, nyheter og annen viktig informasjon finner du på:
Venstres nettside

BLI MED PÅ LAGET – STEM VENSTRE!
Les andre deler av vårt program 2011-2015

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**