Venstre spør om bibliotekflytting

I forbindelse med behandlingen av Steia-prosjektet ble det i vinter foreslått at kommunen skulle gå inn for å leie vesentlige deler av Steien Hotell og flytte biblioteket inn dit. Venstre er skeptisk til forslaget, blant annet fordi vi ikke umiddelbart ser at dette er til fordel for biblioteket, fordi det kan vise seg å bli en kostbar løsning, og ikke minst fordi en slik forhåndsavtalt utleie er i strid med kommunens regler for valg av private leverandører. Hvis kommunen ønsker å leie lokaler til sin virksomhet, må alle kunne delta i tilbudsprosessen på like vilkår.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Bibliotek

Foto: Wikipedia commons

Kommunestyret vedtok i januar i år at saken om bibliotekflytting skulle utredes og legges fram for Kommunestyret. Dette har ikke skjedd, og Alvdal Venstre etterlyser nå denne utredningen.

Alvdal Venstre har forøvrig i sitt lokalprogram satt utvikling av biblioteket høyt på sin prioriteringsliste over tiltak i kultursektoren i neste kommunestyreperiode. Vi ser på biblioteket som er særs viktig arena for ikke minst ungdom som her finner et kostnadsfritt og uforpliktende kulturtilbud. Dersom kostnader til flytting vil beskjære andre deler av kulturtilbudet uten at det legges fram konkrete fordeler vil vi være skeptisk til dette. Les hele Venstres spørsmål her:

GRUNNGITT SPØRSMÅL FRA ALVDAL VENSTRE.

Kommunestyret vedtok på kommunestyre møtet den 27.01.2011 å utrede flytting av biblioteket fra kommunehuset til Steien Hotel.
Siden da har vi fått en grovkalkyle over kostnader ved å gjøre om underetasjen i Dalseggen til kommunale leiligheter. Kostnader ved å gjøre om dagens bibliotek til annen bruk, flyttekostnader og årlige leiekostnader i hotellet er enda ikke blitt oss forelagt. Venstre etterlyser herved den bestilte utredningen.
Sjøl om alle tall som nevnt ikke er klare, forventes dette uansett å medføre vesentlige investeringer/kostnader for Alvdal Kommune, såframt kommunestyret vedtar flytting. Investeringer som, etter vårt syn, må inn på økonomiplanen. Vi behandlet, som alle vet, økonomiplanen nå før sommerferien.

Jeg vil på Alvdal Venstres vegne spørre ordføreren om følgende:

1. Er det avklart med eieren av hotellet at endelig vedtak i denne saken neppe kan forventes før tidligst våren 2012, i forbindelse med behandling/revidering av økonomiplanen? Har han tid til å vente så lenge på en avklaring?

2. Eller ser ordføreren for seg en behandling i forbindelse med budsjettet for 2012, noe som i så fall vil bli et avvik på nå innarbeidet prinsipp? -Eller er det slik at ordføreren, slik hun hevdet i Kommunestyret den 27.01, fortsatt mener dette vil bli et nullsumspill, der leieinntekter fra Dalseggen vil gå opp i opp med leieutgifter ved leie av hotellet?

Alvdal, 28. august 2011

Ola Eggset, gruppeleder Alvdal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**