Kvalitativt dårligere akuttilbud

Direktøren for Sykehuset Østfold prøver i et innlegg i Moss Avis å omgå alle problemene med å legge ned resten av akuttmottaket i Moss. Han lykkes dårlig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

sykeepleier, kirurg, medisin, sykehus

Foto: microsoft

Tidligere har Moss mistet akutten for kirurgi og nå skal vi miste delen med indremedisin neste år. Direktør Ebbesen forteller oss hvor fint alt skal bli når det nye sykehuset på Kalnes står ferdig. Men det er ikke det saken dreier seg om for innbyggerne i Moss og Østfold nå. Problemet er at vi mister akutten i Moss før Kalnes er ferdig.

Selv om sykehuset i Moss skal utvikles med andre gode tjenester til Kalnes står ferdig, er det feil valg å samle all akuttberedskap i Fredrikstad nå. Kapasiteten i Fredrikstad er sprengt og trafikkforholdene er en risiko i seg selv når det gjelder å nå fram til sykehuset i tide.

Moss sykehus ligger lett tilgjengelig fra E-6 og gir en langt lettere tilgang for store deler av fylket enn det Fredrikstad gjør. Derfor burde Sykehuset Østfold i stedet ha tilbakeført full akuttberedskap til Moss og organisert denne tjenesten på to sykehus, i alle fall inntil Kalnes står ferdig.

Målet til Sykehuset Østfold er å gi oss alle et "likeverdig og kvalitativt godt tilbud" i Østfold. Når akutten fra Moss forsvinner helt, vil vi alle få et likeverdig dårligere tilbud.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**