Våre kandidater: Ketil Kjenseth

Ketil er Gjøvik Venstres 1. kandidat til valget i Gjøvik og 3. kandidat på Oppland Venstres liste til fylkestingt. Han sitter i kommunestyret i Gjøvik og i hovedutvalg for areal, miljø og teknisk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Til daglig jobber Ketil som prosjektleder i Norsk Vann, som har hovedkontor på Hamar. Der jobber han med energi, omdømme og rammebetingelser for vann- og avløpssektoren i Norge.

Ketil Kjenseth

Foto: Venstre

Ketil bor i Bråstadlia rett ovenfor Gjøvik, men kommer egentlig fra Biri. Han er utdannet adjunkt for vdg. skole fra Statens lærerhøgskole i handels- og kontorfag og Diplomøkonom fra BI.
Han har jobbet både som lærer i vdg. skole og som journalist i avis og radio. Fra 1997 til 2009 var han ansatt i Venstre, som økomi- og adm.sekretær, ass. generalsekretær og de siste fire årene som politisk rådgiver i Venstre stortingsgruppe, med ansvar for kommunal- og fovaltningskomiteens saksområder.

Ketil vil gjøre Gjøvik til en grønnere Mjøsby. Da passer det bra at han sitter i hovedutvalg for areal og miljø og får være med på å styre arealplanlegging, byutvikling og nye miljøløsninger. I denne perioden har han vært i front både i kampen mot krematorie i Fredvika langs Mjøsa, for å plassere forbrenningsanlegg i Dalborgmarka heller enn i Kallerudlia og for en ny parkeringspolitikk i Gjøvik.

Ketil har også markert seg i ruspolitikken. Han ønsker en mer verdig behandling av rusavhengige. Kampen for “Kampen” er en av Ketils hjertesaker i Gjøvik. Kampen er en gammel tregård i Øvre Torvgate, hvor Blå Kors driver Kampen kafé for rusavhengige. Dette lavterskeltibudet er svært viktig for de mange rusavhengige i Gjøvik. Ketil var også sentral da Kontoret for rusforebygging ble etablert på Gjøvik. Det var han som trykket på knappene hos daværende justisminster Odd Einar Dørum, som bevilget 200.000 kroner i tilskudd årlig fra staten i tre år.

Men Ketil er også opptatt av næringslivet. Derfor var han en naturlig medspiller i arbeidet med å få Senter for informasjonssikkerhet (SiS) til Gjøvik og Kallerud i 2005. Nå har Ketil engasjert seg for å få et nasjonalt senter for universell utforming og helseteknologi til Gjøvik.

Du kan kontakte Ketil her:
Epost: ketil att www.venstre.no
Telefon: 92699964

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**