FrP villeder og feilinformerer

Enkelte FrP-eres skremselspropaganda om innvandring avslører dem som både kunnskapsløse og konspiratoriske, mener Sesselja Bigseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Følgende leserinnlegg er send til Glåmdalen:

Den siste uken har to representanter for FrP gjennom leserbrev i Glåmdalen forsøkt å spre frykt og feilinformasjon om innvandreres påvirkning på det norske samfunnet.

Knut Hageberg mener de færreste i Norge tjener på innvandring. Det er feil. Alle, ikke minst Hageberg og FrP, har tjent på innvandringen i Norge. Vår velferdsstat er bygget opp av oljeinntekter og med hjelp fra innvandrere. Uten kompetansen fra blant annet USA kunne vi ikke klart å bygge opp den nye næringen (som Carl I. Hagen for øvrig ville selge til utlandet), og uten arbeidsinnvandringen fra blant annet Pakistan ville vi ikke klart å møte det enorme behovet for arbeidskraft som oppsto i oppgangstiden etter oljefunnene. Når vi i fremtiden snakker om “de som bygde landet”, vil innvandrere høre hjemme blant dem.

Per Jan Langerud forsøker på sin side å velte ansvaret for en gal manns ugjerninger over på Ap og innvandring, et utspill som er så smakløst at det knapt er til å tro og ikke verdig videre kommentarer.

Begge drar dessuten frem skremselspropagandaen om at det i nær fremtid vil være et muslimsk flertall i Norge. Det stemmer ganske enkelt ikke, og det blir ikke riktigere av at Frp-ere gjentar det til det kjedsommelige. Det får derimot FrP-ere til å fremstå som både kunnskapsløse og konspiratoriske. I følge Lars Østby, seniorforsker ved Statistisk sentralbyrå, vil andelen muslimer i Norge i 2060 kommer til å utgjøre 7 prosent av folkemengden. Det er temmelig langt unna et flertall.

Langerud hevder videre: “Vi vet jo at i land hvor muslimene er i flertall blir det etter hvert innført sharia-lover”. Det er nesten så man må undre seg hvor han har vært dette året. Har han virkelig ikke fått med seg den arabiske våren, hvor befolkningen i land etter land har reist seg mot undertrykkere i kampen for frihet, demokrati og menneskerettigheter?

Frp-erne Langerud og Hageberg er på ville veier og forsøker å få med seg velgerne på ferden. Det er nesten så jeg må bruke Langeruds egne ord: De eneste som kan stoppe denne galskapen er norske velgere.

Sesselja Bigseth

Stå opp for de liberale verdiene på valgdagen. Stem for framtida – stem for frihet, menneskeverd og mangfold!

Sesselja Bigseth
Nes Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**