Hver stemme teller!

Jeg har hørt mange si: Det nytter ikke å stemme. En stemme fra eller til har ingenting å si. – Tenk om alle som da lar være å stemme hadde stemt? Da kunne en stemme ha utgjort en ganske stor forskjell!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Stand Vikasenteret 2013 2

Foto: Stange Venstre

Kun seks av ti velgere stemte ved forrige kommunevalg
Å stemme er en rett du har fått fordi noen andre har kjempet for det. Din stemme er med på å avgjøre hvordan samfunnet skal være og hvilke virkemidler vi skal bruke for å få det til. Bruk stemmeretten din. Du utgjør en forskjell!

Hver stemme teller
Venstre manglet tre tusen stemmer for å komme over sperregrensen ved forrige valg. Hadde Venstre fått åtte stemmer mer i hver kommune hadde vi hatt fire-fem ganger flere representanter på stortinget enn det vi har hatt de snart siste fire årene.

Alle ideer starter hos et enkeltmennesket
Det er enkeltmennesker som endrer verden. Ett menneskes engasjement kan utgjøre en forskjell. Politikk handler om initiativ. Noen stemmer høres oftere enn andres og kan ha mye større betydning for kommunens politikk enn antall representanter skulle tilsi.

Tror du fremtiden for samfunnet blir den samme uansett hva du stemmer på?
Forskjellige partier har ulike sett med verdier. Noen partier er særinteressepartier. Som for eksempel Senterpartiet, som i kjernen er et interesseparti for landbruket. De fleste partiene ønsker å skape et godt samfunn, men har ulik oppfatning av hvordan dette gode samfunnet ser ut. Om du ikke vet hva du skal mene i alle enkeltsakene til partiene, så er en god måte å finne ut av dette på å se på grunnverdiene til partiene og stemme på det som oppleves mest riktig for deg.

Godt valg!
Hva du stemmer ved dette valget vil bli avgjørende for hvem som skal styre Norge de neste 4 årene. Husk at det viktigste er at du bruker stemmeretten din. Om ti av ti stemmeberettigede faktisk avgir sin stemme, blir resultatet en ærlig og oppriktig felles vurdering av hvilken styring vårt samfunn skal ha. Da får vi demokrati på sitt beste. Jeg ønsker deg et riktig godt valg!

Ann-Christin Kippersund Willumsen

Sosialliberaler (Venstre)

Klikk her for å komme til forsiden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**