Strategisk spilleplan

Vi ønsker rett og slett å bygge et lag som ikke bare holder mål i divisjonen, men som kan vinne hele serien!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Hvilken formasjon skal vi spille i? Hva slags taktikk bør vi bruke basert på våre egne forutsetninger og egenskaper. Hvordan bygger vi et lag som er konkurransedyktig? Hva slags spillere har vi i stallen?

Mot fire nye år?

Foto: Thor Kristen Lange

Mitt utgangspunkt er at vi må bygge laget bakfra; vi må ha en god keeper, et tett forsvar og en midtbane med harde slitere. Vi må ikke bli overspilt og kaste for mange i angrep samtidig. Vi må sørge for å skaffe oss nok poeng til å holde oss i divisjonen, og det blir ikke først og fremst gjennom glitrende angrepsspill. Vi må være godt trent!

Vi har nå i denne perioden spilt en slags 5-4-1 formasjon. I perioder har keeperen vår reddet oss gjennom glitrende keeperspill med fantastiske redninger, men etter hvert har forsvarsspillet blitt mer og mer samkjørt. I perioder har vi sluppet inn noen unødvendige selvmål, men alt i alt har vi tettet igjen bak gjennom mange spillere bak ballen og godt organisert forsvarsspill. Vi har scoret få mål med vår enslige spiss, men tilstrekkelig til at vi har vunnet nok kamper til å holde oss i divisjonen.
Hvilken formasjon skal vi spille i? Hva slags taktikk bør vi bruke basert på våre egne forutsetninger og egenskaper. Hvordan bygger vi et lag som er konkurransedyktig? Hva slags spillere har vi i stallen?
Det å bygge et godt lag handler om dyktige ansatte i kommunen, en god administrasjon som tilrettelegger for de tjenesteytende sektorene, et godt politisk samarbeidsmiljø, og ikke minst et godt samarbeid mellom politikk og administrasjon. Vi må levere de tjenester som innbyggerne har krav på, vi må ha en hensiktsmessig og funksjonell organisasjon som leverer, vi må ha god økonomikontroll og økonomistyring, samt ha gode mål og en langsiktighet i planleggingen med en god politisk forankring!

Hvordan tar vi steget fra et solid lag i divisjonen til å bli et vinnerlag?
Målet er å gå fra 5-4-1 muligens gjennom 4-5-1 og til et 4-3-3 system! Vi skal bevege oss mer opp på motstanderens banehalvdel, vi skal tørre mer, vi skal beholde ballen mer i laget, vi skal utfordre "en mot en" og vi vil spille underholdende. Vi skal fortsatt basere oss på sikker defensiv forankring, gjennom et solid forsvar som slipper inn få mål..

Hvordan komme fra "god kontroll" til "utvikling"?
Vi skal fortsatt ha solid fokus på kommunens tjenesteyting, gode leveranser av tjenester og spesielt igjennom god økonomistyring som gir økt handlefrihet. Vi skal ha større fokus på utvikling av bygda gjennom utadrettede prosjekter innen omdømmebygging, markedsføring og utvikling av bygdas fantastiske egenart.
Målet er å skape en god utvikling som gjør folk enda mer stolte av å bo i Hurdal. Vi skal være gode på det vi leverer, vi vil skape attraktive steder å bo, vi vil skape større aktivitet i bygda gjennom mer næring, servicetilbud, kultur, opplevelser, mangfold og som en viktig del av det hele; flere innbyggere! Vi er nå klare til å ta det neste steget!

Vi ønsker rett og slett å bygge et lag som ikke bare holder mål i divisjonen, men som kan vinne hele serien!

Runar Bålsrud
Ordfører (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**