Venstre fjerde størst blant elevene

Unge Venstre har gitt Venstre sitt beste skolevalg på over tjue år med en oppslutning på 6.8%. — Norsk ungdom ønsker bedre lærere, mer kollektivtrafikk og et mer liberalt Norge, sier Sveinung Rotevatn, leder av Unge Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Unge Venstres leder, Sveinung Rotevatn, kan glede seg over at Venstres oppslutning øker for tredje skolevalg på rad.

Unge Venstres leder, Sveinung Rotevatn, kan glede seg over at Venstres oppslutning øker for tredje skolevalg på rad.
Foto: Mathias Fischer

Årets skolevalgkamp har vært preget av angrepene 22. juli, og de tradisjonelle skoledebattene ble avlyst til fordel for skoletorg. Flere Unge Venstre-medlemmer enn noensinne har stolt reist landet rundt for å overbevise landets elever om liberal politikk, noe som har ført til et rekordvalg og stor medlemsvekst i organisasjonen. Resultatet i årets skolevalg gir en økning på 0.8 % fra 2009, 1.8 % fra 2007 og 3.7 % fra 2005.

Skole, miljø og det liberale samfunnet har vært Unge Venstres fokus i valgkampen.

Skole og miljø viktigst
— Læreren er det viktigste for en motiverende kunnskapsskole, og elever bør kunne gå på skole hvor de vil. Ungdom ønsker å reise effektivt, billig og miljøvennlig. All vår politikk er laget for enkeltmennesket, uansett om man er skoleelev, asylsøker eller rusavhengig. Det gjør meg stolt og glad at elevene ønsker politikken vår, sier Rotevatn.

Unge Venstre er også tredje størst i Oslo med 9.1% (+0.5%). Det var nær dobling i mange fylker, som for eksempel Vestfold med 7.7% (+.3.3%).

 Trine Skei Grande kan glede seg over at Unge Venstre og elever har gitt Venstre sitt beste skolevalg på over tjue år.

Trine Skei Grande kan glede seg over at Unge Venstre og elever har gitt Venstre sitt beste skolevalg på over tjue år.
Foto: Unge Venstre

— Dette er vakre tall, og gir meg både pågangsmot og håp for mandagens valg. Unge Venstre skal ha mye av æren for den liberale vinden som går over landet, og det er godt å se at unge mennesker liker politikken vår, sier Trine Skei Grande, Venstres leder.

Resultater: Skolevalg 2011
Arbeiderpartiet 29,7 (6,3), Høyre 24,3 (8,1), 16,5 (- 7,5), Venstre 6,8 (+ 0,8), Senterpartiet 4,9 (- 0,9), KrF 3,6 (- 0,1), Rødt 3,5 (- 1,3) og De Grønne 1,4 (+ 0,1).

• Les skolevalg 2009: Venstre mest i siget
• Les TV2.no: Venstre mot historisk kommunevalg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**