Venstrepolitikere frykter rasering av sjarkflåten

-Nye bestemmelser for å bedre sikkerheten for fiskere, kan i verste fall bety rasering av sjarkflåten. Det hevder Iver Nordseth og Pål Farstad, henoldsvis 2.kandidat og 5.kandidat på fylkestingslista. I et intervju i Tidens Krav 6.september grunngir de dette og foreslår tiltak som kan hjelpe sjarkfiskerne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Sjark. Pål og Iver

Foto: Faksimile fra tk 6.9.11

-Nordseth mener storsamfunnet må stille opp for den mest utsatte flåtegruppen.
Både Farstad og Nordseth er positive til forskriftenes intensjon om å bedre sikkerheten for fiskerne. Men summen av avgifter og krav til fartøy og utstyr er blitt så store at de frykter en rasering av sjarkflåten. Videre står det i intervjuet at for å unngå at folk gir opp mange år på havet, må myndighetene inn med penger, eksempelvis gjennom Innovasjon Norge som kan dekke mesteparten av ekstrakostnadene de nye forskriftene fører med seg.

Sjark. Oppslag i tk

Foto: Faksimile fra tk 6.9.11

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**