Viktig med krafttak for de minste i skolen

Det er gledelig at statusen til grunnskolen i kommunen viser framgangen på utpekte områder. -Det er nå tid for et krafttak for små-klassene med økt lærertetthet, mener Søndre Land Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Søndre Land Venstre ønsker en ekstra satsing på de yngste eleven i grunnskolen i kommunen. Det er på alle måter best med tidlig innsats for elevene med ekstra behov i 1-4. trinn i skolen. Til seinere tiltakene kommer til mer ressurskrevende blir det gjennom et langt skoleløp i en grunn-skole som har knapt med ressurser.

Pc, data, klasserom, elev, skole

Foto: Microsoft

Venstre synes derfor at det er på tide med styrking av grunnskolen for de aller minste elevene. -Skolen i Søndre Land sliter med å få ressursene til å strekke til, i følge den nye statusrapporten om tilstanden i skole, som betyr at vi må prioritere skolen høyere, sier Venstres 1ste kandidat Hans I. Gamst.

Det har i de siste årene vært en gradvis økning i ressurs-bruken til ekstra hjelp. Det er mange årsaker til dette. Det kommer alle elevene i skolen tilgode om innsatsen settes inn så tidlig som mulig i slike tilfeller, mener Søndre Land Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**