Parkering i Porsgrunn

Per Solli, 6. kandidat på Venstres liste i Porsgrunn, skriver i pd.no og i ta.no i dag om parkering i Porsgrunn. Klikk deg inn og les innlegget!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Per Solli (V):

“Det er om lag ett år siden Porsgrunn innførte sin nye parkeringsordning i boliggatene på Osebakken og i Hovenga.

Dette innebærer at bilistene innenfor en opptrukket grense kan parkere maksimalt to timer på dagtid. På Osebakken går grensa ved jernbanebommene og Doktorløkka, i Hovenga strekker den seg til Skuldsvei. Fra krysset Skuldsvei – Slottsbrogate og til Osebro er det ca. 800 meter. På strekningen fra Skuldsvei og til lyskrysset ved Funnemark er det montert mellom 30 og 40 skilt i gatekryssene som forteller om parkeringsrestriksjonene. På Osebakken har kommunen betalt 190.000 kroner for parkeringsplasser til de ansatte i Radehuset barnehage, som dermed slipper å flytte bilene hver annen time – slik andre må gjøre.

Det er ganske ufattelig at gater så langt fra sentrum skal ha parkeringsrestriksjoner på to timer, mens jeg i nedre bydel kan parkere et steinkast fra Down Town uten en eneste begrensning. De som har utarbeidet parkeringsforslaget for øvre bydel og Hovenga, som senere er vedtatt politisk, kan umulig ha registrert trafikkbildet i områdene. Parkeringsordningen er kort sagt meningsløs.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**