Uklare partier i Orkdal?

Avisa ST sin lederskribent hevdet fredag 9. sep. at partiene i Orkdal er uklare i forhold til samarbeid i neste periode. Her er tilsvaret fra Arne Grønset i ST 10. sep. der han oppklarer Venstres ståsted.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Arne Grønset

Foto: KS

Orkdal Venstre har i siste periode hatt samarbeid med Orkdalslista, Sp, KrF og H. Dette ønsker vi å videreføre om velgerne vil.

Når det gjelder valg av ordfører har Venstre slik prioritert rekkefølge:
1. Arne Grønset. 2. Oddbjørn Bang. 3. Gunnar Lysholm.

Orkdal Venstre går til valg på at vi skal være et parti for hele Orkdal. Av den grunn er det vanskelig å se for seg et samarbeid med Småbylista og Ap. Ap har vist i siste periode at de foretrekker å bruke mesteparten av midlene på Orkanger. Det har vært liten vilje til hall på Follo og støtte til Knyken. Programmet for de neste 4 år viser samme tendens.

Tore Henriksen har rett i at Ap i fylket har støttet både hall på Follo og midler til Knyken. Men han er ganske frimodig når han hevder vi kan takke Ap for full hall på Follo. Styret i Orkdal Ap ville jo ekskludere de to som støttet hallforslaget. Småbylista ble stiftet bare dager etter vedtaket om støtte til Follohall i kommunestyret i mars i år.

I et videre samarbeid er dette grunnsteiner Orkdal Venstre ikke kan forhandle om:
– Nei til eiendomsskatt.
– Ja til fortsatt eierskap i våre kraftselskap Orkdal Energi og TrønderEnergi.
– Kommunen må fortsatt ha styring på økonomien og unngå for store investeringer.

Det blåser en svak medvind for Venstre for tida. Vi håper du vil være med å styrke denne vindretningen. Godt valg!

Arne Grønset, 1. kandidat for Orkdal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**