Venstre holdt stand i Eigersund

Etter en oppmuntrende meningsmåling rett før valget var spenningen stor i Venstreleiren. Spøsmålet var om Venstre greidde å kapre et mandat til i det nye kommunestyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Resultatet av meningsmålingen presenteres

Foto: Erling Svendsen. Dalane Tidende

Da forhåndstemmene var talt opp lå Venstre godt an. 7,7% av forhåndsstemmene gikk til Venstre. Kl 2300 ble resultatet kjent. Venstre gikk noe tilbake fra 6,7% til 6,5%, men har klar margin til å beholde to mandater i kommunestyret. Høyre er fortsatt største parti (26,1%) med AP (25,2%) hakk i hel. Begge partiene gikk overraskende noe tilbake, mens KrF gjorde et brakvalg og fikk 19,4% av stemmene- en fremgang på 4,7%. SV og SP beholder sine kommunestyreplasser, mens FrP var valget taper med tilbakegang på 3& til 13,9%.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**