Runolv Stegane gjenvalgt til fylkestinget

-Jeg er veldig glad for at opptellingen av personstemmer slo positivt ut for meg, sier nåværende fylkesvaraordfører Runolv Stegane (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Runolv Stegane fra Sigdal og Helge Stiksrud fra Ringerike ble Venstres to representanter i fylkestinget. Dette ble klart fredag ettermiddag.

Det er nå bekreftet at Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har flertall i det nye fylkestinget med til sammen 22 representanter. Dagens “flertallspartier” Ap, Sp, V og SV får 21 representanter.

Det er derfor høyst sannsynlig at Høyre overtar fylkesordførervervet fra Roger Ryberg (Ap). Venstre må kjempe om en plass i fylkesutvalget og medlemsplasser i hovedutvalg.

Runolv Stegane og Helge Stiksrud

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

– I forhold til de posisjonene vi har i dag, fylkesvaraordfører og hovedutvalgsleder for idrett, kultur og folkehelse, blir det en liten nedtur både for meg og Stiksrud, men vi kan ikke vinne i lotto ved hvert valg, sier Runolv Stegane.

Helge Stiksrud fikk flest personstemmer (452) og oppnådde dermed akkurat 8 prosent personstemmer i forhold til Venstres stemmetall. Reglene er slik at den som oppnår 8 prosent personstemmer rykker oppover på lista. Stiksrud passerte dermed både Rebekka Borsch som var Venstres 2. kandidat og 1. kandidat Runolv Stegane. Stegane og Borsch fikk hhv. 432 og 302 personstemmer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**