Venstre vant fram. Stavanger ber regjeringen la de papirløse få jobbe

Et enstemmig formannskap vedtok i kveld å sende signal til regjeringen om at kommunen ønsker at ureturnerbare flyktninger bør få jobbe mens de er i Norge. Det var Venstres Per A. Thorbjørnsen som tok opp saken i formannskapet, og fikk med seg samtlige partier på følgende vedtak:
«Stavanger kommune ber regjeringen legge forholdene til rette for at ureturnerbare flyktninger kan arbeide lovlig og betale skatt inntil kjent utreisedato.»

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Ap/SV/Sp-regjeringens har innført innstramminger overfor personer som har fått endelig avslag på sin søknad om arbeids- og oppholdstillatelse, selv om disse blir i Norge grunnet forhold i hjemlandet og mangelen på returavtaler. Thorbjørnsen ber i en interpellasjon om at Stavanger gjør det samme som Trondheim og ber regjeringen om at mennesker i denne situasjonen kan arbeide lovlig og betale skatt inntil videre.

Les mer om Venstres interpellasjon her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**