Venstre skal utvikle Groruddalen

Byrådserklæringen er ambisiøs på Groruddalens vegne og Venstre i Groruddalen skal minne byråden på dette ved hver anledning, skriver Lars Olav Fosse i Akers Avis Groruddalen 2.11.2011.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Lars Olav Fosse

Lars Olav Fosse

Torsdag 27. oktober var det konstituering av bydelsutvalget (BU) i bydel Grorud. For oss i Grorud Venstre var det en historisk dag. For første gang har vi en representant i BU. Også i de andre tre bydelene i Groruddalen er Venstre representert i BU.

Dette vil byråd for miljø og samferdsel Ola Elvestuen merke. Byrådserklæringen er nemlig ambisiøs på Groruddalens vegne. Etableringen av et eget utbyggingsselskap Groruddalen og lokalisering av ny politihøgskole til dalen, er to sentrale grep som alt er nevnt i media.

Venstre i Groruddalen skal minne byråden på dette ved hver anledning. Vi har selvsagt også lagt merke til at byrådet skal fremme en tidsplan for nedlegging av Huken pukkverk, at flere elve- og bekkestrekninger i dalen skal gjenåpnes samtidig med at det anlegges flere turveier og at Groruddalssatsingen skal videreføres

Groruddalen har utfordringer knyttet til miljø, særlig fordi vi har tre store innfartsveier som går gjennom dalen. At byrådserklæringen har fått skryt fra miljøbevegelsen er et godt utgangspunkt, men som resten av Groruddalens befolkning krever Venstre i Groruddalen handling.

Byråd Ola Elvestuen sier ofte at i Venstre sier vi det vi gjør og vi gjør det vi sier. Derfor ser vi lokalt frem til fire konstruktive år for å få frem de løsningene som gjør at Groruddalen vil håndtere den veksten vi står foran.

Lars Olav Fosse
Nestleder i Grorud Venstre og medlem i Byutvikling- og miljøkomiteen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**