Viktig med Metropolis

– Jeg er utrolig glad for å se at flertallspartiene har lagt Metropolis inn i budsjettet. Spesielt fordi jeg og Venstre har promotert dette gjennom hele valgkampen, sa Venstres Sofie Braut Bache i budsjettdebatten i bystyret i mandag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Sofie Braut Bache, Stavanger

Foto: Mari Halvorsen

Les hele innlegget her:

Ordfører
På det siste møtet til det gamle bystyret var det flere som tok opp dette med uorganisert ungdom. Der kom det frem at det var i denne gruppen det var høyest frekvens for ungdom med rusproblemer og ungdom som kommer ut på kjøret.

Selv er jeg fra Storhaug, som er en av sentrumsbydelene i Stavanger. Når jeg selv tilhørte den aktuelle aldersgruppen var det få tilbud for uorganisert ungdom. Tilbudet som da var, var å gå i kirken på fredager som en slags frivillig «drop-in». Dette er et veldig godt tilbud, men er ikke noe som treffer alle.

Men så har vi Metropolis nede på Nytorget. Der har de tilbud både for store og små interessegrupper. De har blant annet øvingslokaler og innspillingsmuligheter for musikk, dans og film. De arrangerer også jevnlig konserter for de under atten, og det er det ikke mange som gjør.

Det blir også mye brukt av Ungdommens Bystyre som har møter der ofte. Men først og fremst er det et sted for uorganisert ungdom å oppholde seg, og henge i et rusfritt miljø. På Storhaug har vi mange ungdommer med innvandringsbakgrunn, og det synes vi er kjempeflott. Jeg tror Metropolis vil være en fin integreringsarena.

Nå høres det gjerne ut som om Metropolis kun er for Storhaug-ungdommen, det er det absolutt ikke. Metropolis er for alle ungdommene i Stavanger, gjerne helst fra de sentrumsnære bydelene. Det eneste negative er åpningstidene, etter budsjettkuttet 2010 kunne Metropolis kun ha åpent søn-tor.

Dette er spesielt negativt, med tanke på at det er i helgen ungdom går ut og drikker. Det er akkurat i helgen vi trenger å ha et rusfritt alternativ for ungdommen og det er her Metropolis kommer inn. Derfor er jeg utrolig glad for å se at flertallspartiene har lagt Metropolis inn i budsjettet. Spesielt fordi jeg og Venstre har promotert dette gjennom hele valgkampen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**