Iran: 43 henrettelser siden begynnelsen av året

Religiøs fascisme i Iran skaper mer blodsutgytelse for å forhindre sin uunngåelige undergang, skriver Kamal Khoshnood.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Mullaenes øverste leder har tatt i bruk åpenlyse metoder for undertrykkelse, gjennom henrettelse og bygging av galger i ulike byer over hele landet. Disse tiltakene kommer i kjølevannet av intern maktkamp i egne rekker og frykt for protester på mullaenes valgdag.

Søndag den 15.januar henrettet mullaenes bødler tolv fanger ved henging i byen Shiraz. I følge nyhetsbyrådet til revolusjonær vaktene (FARS), ble fem fanger hengt i forskjellige steder i byen mens de restene syv fanger ble hengt i Shiraz Adel Abad fengsel.

I de siste dagene har også to fanger i Teherans Evin fengsel (11.januar), en fange i landsbyen Gashsaran (7.januar)offentlig, en fange i Varamin Khorvin og tre fanger i Kermansha offentlig blitt henrettet ved henging.
Disse brutale handlingene har ført til at tallet på henrettede siden begynnelsen av året har nådd til førtitre ofre. Mullaenes regime har ikke publisert detaljene rundt henrettelsene hvor mesteparten av ofrene er unge mennesker. Mange politiske fanger har blitt henrettet under dekke av at de har utført kriminelle handlinger.
I mellomtiden har talepersoner I regimet, som inkluderer mulla Larijani, leder for regimets justisdepartement, konstant truet befolkningen å slå hardt ned på protester med sin “jern neve”.

Den iranske motstandsbevegelsen insisterer på at en sterk og bindende handling fra FN’s Sikkerhets Råd og gjennomføring av omfattende sanksjoner mot regimet samt straffeforfølge dets ledere for kriminelle handlinger mot menneskeheten er den beste og mest effektive løsningen.

Iranske Politiske Fanger for Fritt Iran (IPFRFI)
Kamal Khoshnood

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**