Behold Thulefjord i nord

Uttalelse fra årsmøtet i Bodø Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


til konsernledelsen i Nortura, bondelagsorganisasjoner i Nordland, landbruksministeren og Nordland Venstres fylkesårsmøte.

Behold Thulefjord i nord.

Thulefjord er kortreist, lokalprodusert og god mat med produksjon i Bodø. Thulefjord produserer prisbelønte kvalitetsprodukter basert på nordnorske råvarer og tradisjoner for et hovedsakelig nord norsk marked.

Beklagelig planlegger Nortura å flytte denne produksjonen sørover, og legge kompetansemiljøet i Bodø ned. Bodø Venstre er skuffet over det manglende samfunnsansvar samvirket viser om de velger å gjennomføre sine planer.

Thulefjord har i oppstartfasen fått støtte fra innovasjon Norge for utvikle nord-norske produkter, produsert i Nord-Norge. Det blir da feil å flytte produksjonen sørover.

Bodø Venstres klare oppfordring til Nortura er at de må innse at lokalprodusert mat er mer enn konsernbunnlinjen. Som markedsleder går de mot nasjonale visjoner og er med på å forringe god norsk lokal mattradisjon.

Årsmøte i Bodø Venstre.

Thulefjord

Foto: Nortura

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**