Bekymret over tvangsretur til Eritrea

Eli Aspen, Amalie Henriksen og Anja Berggård Endreen var Solas utsendinger da fylkesårsmøtet til Rogaland Venstre vedtok en politisk uttalelse som krever at norske myndigheter avslutter forhandlingene med Eritrea for å få til en avtale om tvangsreturnering av asylsøkere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Fylkesårsmøtet i Rogaland Venstre vedtok i helgen en politisk uttalelse som krever at norske myndigheter umiddelbart avslutter forhandlinger med Eritrea for å få til en avtale om tvangsreturnering av asylsøkere. I Amnestys årsrapport fra 2011 beskrives situasjonen i landet slik: «utstrakte brudd på menneskerettighetene er rutine», og «myndighetene bruker tilfeldige arrester, fengslinger og tortur for å ramme opposisjonen, og holder tusenvis av politiske fanger under elendige forhold, mange på hemmelige steder».

Sola Venstre

Foto: Kenneth Gjesdal

En av de ureturnerbare flyktningene som nå risikerer å bli sendt hit er Sultan Belay Fsahe. Dette er bakeren som nylig måtte slutte hos sin arbeidsgiver Solabakeren fordi arbeidsgiver ble idømt en stor bot for å ha latt en papirløs flyktning arbeide og betale skatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**