Nordland Venstres miljøpris 2012

Årets miljøpris går til Meløy Miljøbutikk – plant et tre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


POPULÆR BUTIKK.

Meløy Miljøbutikk

Meløy Miljøbutikk
Foto: Jørgen Lollike

Etter tusenvis av dugnadstimer kunne Meløy Miljøbutikk på Reipå i Meløy kommune åpne i august 2011. Butikken tar imot alt av brukte ting som er rent og i brukbar stand. De har et imponerende utvalg av varer, alt fra klær og små nipsfigurer til store møbler, og butikken fremstår som ryddig og pen. At de i tillegg har en egen facebookside hvor de legger ut fristende bilder av “godbiter” som kommer inn, gjør den ikke mindre attraktiv.

Butikken har åpent alle dager unntatt mandag og er meget godt besøkt. Meløys befolkning setter stor pris på at det er kommet en slik butikk i nærmiljøet. Daglig kommer det inn produkter som selges videre for en billig penge. Alt de tjener går til prosjektet “Plant et tre” og de ansatte får heller ikke lønn for innsatsen.

Gjenbruk er et energiøkonomisk og ressursbesparende element i beste miljøpraksis, derfor synes Nordland Venstre det er en stor ære og glede å gi prisen til Meløy Miljøbutikk og salgskoordinator Arild Amundsen som vi vet har gjort en imponerende innsats for å få dette prosjektet i havn.

Se linker for mer informasjon:
http://www.plant-et-tre.no/index.php?option=com_content&view=article&id=2:om-plant-et-tre&catid=3:oragnisasjon&Itemid=47
http://www.plant-et-tre.no/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=57
https://www.facebook.com/pages/Meløy-Miljøbutikk/177430715658012

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**