– Er det bare Venstre som vil ha åpne møter i kontrollutvalget?

– På vegne av Venstre stilte jeg interpellasjon før jul om å få åpna møta i kontrollutvalget i Arendal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Jan Kløvstad stilte også spørsmål til kontrollutvalgsleder Jan Askeland om det samme i januar. Men vi kan ikke se noe i protokollenetil nå at det er vedtatt åpne møter. Hva skyldes dette, spurte Pål Koren Pedersen.

Kontrollutvalgsleder Jan Askeland forsikra at han har foreslått å åpne møta som sak i kontrollutvalget 23. april. Arne Austenå, Frp, tidligere leder av kontrollutvalget i fylkestinget, advarte mot åpne møter i kontrollutvalget, fordi det er behov for å ha et forum for uformelle samtaler uten at pressen er tilstede.

I en replikk spurte Jan Kløvstad om det virkelig er slik at FrP i Arendal og Aust-Agder er mot åppne møter i kontrollutvalg, mens alle på Stortinget er for og vi snart blir pålagt ved lov å åpne møta i kontrollutvalga. Men det kom ikke svar fra Frp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**