Åpne gruppemøter er en selvfølge

Mediene skriver denne helgen om hvordan Ap-politikere i Halden er blitt så overrasket over at Halden Venstre har åpne gruppemøter at de går mann av huse for å få delta. For Venstre er åpenhet en selvfølge, ikke et unntak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


I følge NRK Østfold og Kommunal Rapport har elleve opposisjonspolitikere skrevet seg på gruppemøte i Halden Venstre førstkommende tirsdag.

Leder i Halden Venstre, Geir Helge Sandsmark, sier at de gjerne vil vise at politikk kan drives i full åpenhet og ønsker derfor politikerne fra de andre partiene hjertelig velkomne.

— Vi synes det er ustyrtelig morsomt at Arbeiderpartiet synes det er så rart at våre gruppemøter er åpne. Vi lurer fælt på hva de holder på med på sine lukkede møter, sier Sandsmark, som har måtte booke formannskapssalen for å få plass til de ivrige gjestene.

ÅPENHET ER ET PRINSIPP
Også Nes Venstre holder åpne gruppemøter, og vi ønsker alle velkomne til å delta. Den tidligste registrerte innkallingen til et åpent gruppemøte, går tilbake til 1. mai 2007.

– Venstre har åpnenhet som et av sine prinsipper. Derfor er gruppemøtene i Nes Venstre åpne for alle som har noe på hjertet, ønsker å informere oss om noe, eller bare er nyskjerrige på hva som foregår på et gruppemøte, skrev vi den gangen.

HAR PRAKTISERT ÅPENHET I EN ÅRREKKE

Åse Birgitte Skjærli

Foto: Birger Areklett

Men nestleder Åse Birgitte Skjærli, kan fortelle at denne praksisen strekker seg enda lengre tilbake.

– Jeg kom tilbake til Nes i 2004, og allerede da praktiserte Nes Venstre åpne møter. Vi har hatt mange hyggelige besøk av engasjerte Nesbuer, sier Åse Birgitte.

Ønsker du å delta på et av våre gruppemøter? Du er hjertelig velkommen! Innkalling med tid og sted vil du finne her på vår hjemmeside.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**