Praktisk miljøpolitikk – Sola Venstre deltar på strandrydding

Søndag 6. mai arrangerer Sola Venstre strandryddedag på Solastranden fra klokka 15-17. Det blir ryddingen av stranden og strandynene, registrering av avfall og avslutningspiknik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Sola Venstre rydder Solastranden

Har du sett hvor mye søppel som ligger igjen etter en sommerdag? Har du lagt merke til hvor mye tau, flasker og annen plastikk som legger seg i strandkanten etter at det har blåst friskt. Det forsvinner ikke av seg selv og utgjør en livsfare for fisk, sjøfugler og andre sjødyr.

Sola Venstre deltar, sammen med millioner av mennesker verden rundt og tusenvis av nordmenn, i den internasjonale strandryddedagen og gjør en innsats for å redde liv i sjøen og gjøre nærmiljøet triveligere.

Søndag 6. mai arrangerer Sola Venstre strandryddedag på Solastranden fra klokka 15-17. Det blir ryddingen av stranden og strandynene, registrering av avfall og avslutningspiknik. Oppmøte er ved parkeringsplassen ved siden av Sola Strandhotell.

Den internasjonale strandryddedagen blir gjennomført i langt over 100 land verden over og har holdt på i 25 år. I Norge er likevel tradisjonen ikke like lang, så det er et pilotprosjekt Sola Venstre er med på.

15% av alt marint avfall kommer fra land. Søppel av plast brytes saktere ned i havet enn på land og vi må alle ta vår del av ansvaret. På denne måten får Venstre omsatt miljøpolitikk i praktisk handling og vi vil også oppfordre andre politiske partier i Sola om å melde seg på.

For mer informasjon se lenken

Ingen påmelding nødvendig. Ta med deg nødvendig utstyr, samt piknikmat og møt opp søndag 6. mai klokka 15.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**