Stortorvet og parkering i Hamar

Skal en av Hamars sentrale plasser stå ubrukt og stengt for bybrukere, eller skal torvet kunne deles mellom parkeringsplasser og torvhandlere?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Da Stortorvet var stengt for parkering i fjor skulle det ikke mye til til at Teknisk drift og anlegg i kommunen skjønte at torvet måtte åpnes for trafikk og parkering i denne nokså turbulente tid i byen. Og veldig bra var det.

Nå er torvet igjen stengt, det står kun 2 torvhandlere fra Stange der. Og som jeg forstår er de de eneste torvhandlere som har leid plass der sålangt? Og selvfølgelig skal de kunne være der, tvert i mot ville jeg helst se at torvet var helt fullt av torvhandlere. Slik er det ikke lenger og vi må vel se i øynene at torvhandelen “a la torvvedtekter av 1935” er en saga blott.

At vi lar en av Hamars sentrale plasser stå ubrukt og stengt for alle utenom 2 torvhandlere er i mine øyne et mildt sagt dårlig singnal til Hamars bybrukere. Byen er fremdeles turbulent og rotete og både brukere og drivere er avhenig av velvilje, smidighet og best mulig tilgjengelighet før alt forhåpentligvis blir bedre. Jeg er klar over at det er kommet en parkeringsplass i parken (som vil få bedre skilting etterhvert?), men for meg er det viktig med hva vi signaliserer ut. Vi må ønske brukere av byen spesielt velkommen nå, også midt på Stortorvet.

Mitt ønske er at torvet åpnes for parkering igjen på de plassene som til enhver tid ikke er utleid for torvhandel. Dette gir et godt signal ut til publikum og også penger i kommunekassa ,- grovt regnet ca 20.000 – 30.000 pr måned alt etter bruk. Og jeg håper det kan skje så fort som mulig,- det er jo ikke lenge før hele torvet blir en byggeplass.

Live Giset

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**