Medlemsmøte med presentasjon av stortingsvalgkandidater

Lillehammer Venstre arrangerte medlemsmøte 23. mai, med mer enn 20 frammøtte. Blant annet fikk vi besøk av tre av Venstres stortingsvalgkandidater.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Lillehammer Venstre inviterte alle de åtte kandidatene som skal kjempe om å bli Oppland Venstres stortingsvalgkandidat i 2013. De som takket ja til å komme var Eivind Brenna fra Vestre Slidre, Mikkel Dobloug fra Nord-Fron og Dag Helge Frøisland fra Lillehammer.

Kandidatene fikk anledning til å presentere seg ca. 5 minutter, med påfølgende spørsmål fra salen.

•Dag Helge Frøisland var blant annet opptatt av å beholde lokalsykehus, og at en ny regjering ikke skal være for blå.
•Eivind Brenna var blant annet opptatt av at det skal være et sykehus i Oppland, og opprettelsen av et innlandsuniversitet. Høyhastighetstog er også en viktig sak for regionen.
•Mikkel Dobloug snakket varmt om å bygge lokallag, organisasjon, synlighet og engasjement. Politikken må bygges på de 10 liberale prinsippene.

 Eivind Brenna, Dag Helge Frøisland og Mikkel Dobloug

Eivind Brenna, Dag Helge Frøisland og Mikkel Dobloug
Foto: Terje Kongsrud

Det ble en frisk debatt der kandidatene svarte på de frammøttes spørsmål. Tematisk spredte spørsmålene seg fra politiske saker som næringsutvikling, miljø, likestilling og regionale fortrinn. Det ble også stilt spørsmål om hvordan vi skal jobbe i valgkampen, forholdet til FrP og forholdet til andre antatt sterke kandidater i Oppland fra de andre partiene.

Alle kandidatene snakket godt for seg og sitt engasjement for Oppland og Venstres politikk. Dette lover godt for en spennende “Superlørdag” 9. juni på Jorekstad.

Undertegnede er ikke bekymret for at Oppland får en god kandidat, uansett utfall etter nominasjonsmøtet (superlørdagen).

Terje Kongsrud
referent

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**