Verdens miljødag: Ja til støymåling i Sømmevågen

Venstre gikk i Sola til valg på at vi vil sikre at støyforskrifter overholdes. Nestleder i utvalg for arealsaker, Nora A. Nilsen (V) stemte derfor for et forslag om å få utført støymålinger etter veiutvidelsen er utført og den nye veien tatt i bruk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Støy er også forurensing. Det er viktig at vi derfor er påpasselige med at støyforskrifter overholdes, samt at man foretar målinger som kontrollerer nettopp dette. Venstre var derfor et av to partier som i forrige møte i areal stemte for nye støymålinger i Sømmevågen når veiutvidelsen er utført og den nye veien tatt i bruk.

Nora Nilsen, Sola, Rogaland

Foto: Joachim Steinbru

Nora A. Nilsen (V) viste til at kommunen tidligere ikke har klart å sørge for oppfølging av støygrensene i Risavika og at vi har hatt støy der i tjue år. Venstre ønsker å være føre var. og mener at støyen i Sømmevågen må verifiseres når veilanlegget er oppe og går.Det er vanskelig å ha tillit til målinger som er beregnet nå før anlegget er ferdig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**