– Vi ønsker å representere Venstre

Øystein Smidt, Åse Birgitte Skjærli og Sesselja Bigseth er alle foreslått som kandidater til stortingsvalglista 2013 for Akershus Venstre. Her presenter de seg selv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


ØYSTEIN SMIDT
Øystein Smidt er leder i Nes Venstre. Han er medlem av kommunestyret i sin femte periode og sitter som fast medlem av formannskapet.

Øystein Smidt

– Jeg er 65 år, økonomiutdannet ved BI og har siden 2002 jobbet som kemner i Nes kommune. Før det jobbet jeg tjuefem år som økonomiansvarlig og daglig leder i industribedrift tilknyttet internasjonalt konsern. Jeg er svært opptatt av lokaldemokratiet og viktigheten av å finne gode løsninger som fungerer i lokalsamfunnet og har i den forbindelse vært initiativtaker og pådriver for etablering av ungdommens kommunestyre. I 2011 skrev jeg sammen med Kjartan Rødland 100-årsberetningen for Nes Venstre som lokallag. Les mer her.

ÅSE BIRGITTE SKJÆRLI
Åse Birgitte Skjærli er nestleder i Nes Venstre. Hun sitter i sin andre periode i kommunestyret.

Åse Birgitte Skjærli

– Jeg heter Åse Birgitte Skjærli og er 35 år. Jeg er født og oppvokst i Akershus. Min mann Svein Oscar er tekniker og sammen har vi ett barn og venter nummer to sommeren 2012. Vi bor på Årnes i Nes. Som representant for Akershus vil jeg være opptatt av hvordan vi skal planlegge for og håndtere sentraliseringen som skaper stadig nye pressområder i vårt fylke. Fokus på gründer bedrifter, kortreiste arbeidsplasser og kollektivtilbud vil være sentrale temaer for å møte befolkningsveksten. Dette er også løsninger som er bra for miljøet! Les mer her.

SESSELJA BIGSETH
Sesselja Bigseth sitter i styret i Nes Venstre. Hun er fast medlem i utvalg for kultur og næring og første vara til kommunestyret.

Sesselja Bigseth

– Jeg heter Sesselja Bigseth, er 37 år og jobber som journalist. Jeg er født og oppvokst i Ålesund, men bosatte meg på Årnes i Nes for fem år siden etter å ha tilbrakt flere år i Storbritiannia. Jeg er gift og har ett barn. Av konkrete politiske saker er jeg særlig interessert i småbedrifters vilkår; landbruk og matsikkerhet; den liberale rettsstaten; og miljøvern og biologisk mangfold. Den store hjertesaken min er imidlertid personvern og privatlivets ukrenkelighet. Les mer her.

Fra venstre: Åse Birgitte Skjærli, Øystein Smidt og Sesselja Bigseth

Fra venstre: Åse Birgitte Skjærli, Øystein Smidt og Sesselja Bigseth
Foto: Birger Areklett

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**