Arbeiderpartiet og deres kritiske røster

Jeg ser med forventning fram til arbeidsmøtet den 7. juni, hvor de folkevalgte representanter i formannskapet skal komme sammen med administrasjonen for å finne ut, hvor vi igjen kan knipe, kutte og stramme inn for å få pengene i kommunekassa til å strekke til, skrive Thove Bringaker i denne kommentaren som stod på trykk i Jarlsberg Avis 1. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Dette til tross for en rødgrønn regjering, som lovet å bedre kommunenes økonomi, etter at Jern-Erna hadde herjet, og tatt økonomisk strupetak på så godt som hele kommune Norge.

Det jeg ser mest fram til, eller for å si det rett ut, gleder meg til, er å få spørre Arbeiderpartiet og Senterpartiets representanter om hvilke forslag de har. Etter å ha hørt Ap`s Ingar Aas-Haugs store bekymring for budsjett og årsregnskap for 2011 i siste formannskap, hans gjentagelse av dette i bystyre, godt supplert av Jan Morgan Gregersen og Per Harald Agrup, kan jeg ikke annet enn med største glød og nysgjerrighet se fram til å få spørre dem om hva de egentlig tenker.

Økonomisk balanse

Foto: Microsoft

Alle forslag til kutt, som kunne, har og vil bedre en slunken kommunekasse er, så langt jeg kan huske tilbake, blitt nedstemt av Ap! Når de nå kommer og er så bekymret for at Høyrefolket ikke har kuttet nok for å få balanse i budsjett, sitter jeg tilbake med måpende målløshet. Jeg mistet faktisk både munn og mæle i bystyremøte, og klarte ikke å summe meg slik at jeg fikk gitt tegn til innlegg og gått på talerstolen.

Det sies mye rart i politikken, men når Ingar Aas- Haug kritiserer Høyre for ikke å ha tatt hardt nok i, ved nedleggelse av 2 barneskoler, 1 eldresenter, innsparing på 2 % i en allerede presset helse og omsorgssektor, salg av kommunale eiendommer og kraftig opprydding i avtaler, som har sendt penger ut av kommunekassa og rett i lommene på diverse aktører både i og utenfor Holmestrand, må slike utsagn fra bystyrets talestol være egnet til å gi selv den mest garvede tilhører kraftig øresus! Jeg er derfor veldig glad for at vi er på kamera og lyd i alle møter, slik at hele Holmestrands befolkning kan følge med på hva den enkelte representant sier og gjør.

Så kjære rødgrønne arbeidskamerater fra Ap og Senterpartiet i formannskapet: Vel møtt til Opprasjon Dagsverk for nye saftige kutt i budsjettet og tilbud til Holmestrands befolkning! Jeg regner med at dere nå vil vise muskler, og gå inn for å overby både ordfører Svele og rådmann Stickler i forslag til hva mer kommunen kan selge, legge ned og hvor de ellers kan spare penger, slik at dere slipper å ligge søvnløse av bekymring for kommende årsregnskap!

Thove Bringaker

Vel møtt!!

Thove Bringaker
Venstres representant i formannskap og bystyre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**