Borsch ble listetopp i Buskerud

Ingen utfordret Rebekka Borsch (35) om førsteplassen på stortingsvalglisten til Buskerud Venstre. Venstrepolitikeren fra Røyken nyter stor tillit og ble valgt ved akklamasjon. – Venstre er tidlig ute med å velge sine kandidater og jobben venter. Vi er klare for kamp, så nå er det bare å brette opp ermene og sette i gang, sier Borsch.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Venstres toppkandidater i Buskerud: Yousuf Gilani, Rebekka Borsch og Østein Senum.

Venstres toppkandidater i Buskerud: Yousuf Gilani, Rebekka Borsch og Østein Senum.
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Spenningen på nominasjonsmøtet skulle dreie seg om andreplassen, der det var hele fire kandidater. Etter flere valgomganger og en loddtrekning ble det til slutt klart at Øystein Senum (55) fra Kongsberg gikk av med seieren. Yousuf Gilani (40) fra Drammen ble valgt som nr. 3 på Venstres liste i Buskerud.

Les: Norges første kandidater til Stortinget valgt på super-lørdag

Rebekka Borsch

Rebekka Borsch
Foto: T. Tandberg

Samfunnesengasjert
Venstres toppkandidat i Buskerud er bosatt i Røyken, og sitter i formannskap og kommunestyret der. Hun er også landsstyremedlem og vara til Venstres sentralstyre.

Les: Nesten bakkekontakt – intervju med Rebekka i medlemsmagasinet Liberal

– Jeg er en samfunnsengasjert person som er særlig opptatt av samferdsel og miljøvern, frivillighetens rolle i samfunnet og skole og utdanning. For meg er det viktig at Venstre arbeider for frihet for det enkelte menneske, samtidig som vi tar ansvar for samfunnet som helhet, sier Borsch.

Les: Kronikk av Rebekka: Månelanding og mageplask.

Norsk-tysk
– Det er en stor ære og jeg er både stolt og glad, sier Rebekka Borsch. Partiet står nå samlet. Mange dyktige folk ville være med og vi har fått en god liste. Mitt motto er: "Kan du drømme det, kan du gjøre det!", sier Rebekka Borsch.

Opprinnelig er hun tysk, men har bodd i Norge siden 2003 og er norsk statsborger. Hun er utdannet journalist og statsviter og jobber nå i KLIF (Klima- og forurensingsdirektoratet). Hun kjent som en kunnskapsrik debattant i media, ikke minst på områdene innvandring og miljø.

Les: Buskerud Venstres liste til Valg 2013 .

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**