Jon Gunnes er Venstres stortingskandidat for Sør trøndelag

Nominasjonsmøtet i Sør-Trøndelag Venstre valgte Jon Gunnes som sin stortingskandidat i 2013. Ina Roll Spinnangr og Trond Åm fra Trondheim Venstre fikk 2. og 5.plass på listen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


På nominasjonsmøtet i Sør-Trøndelag Venstre i går ble Jon Gunnes valgt til partiets stortingskandidat for stortingsvalget i 2013. Nominasjonskomiteen hadde i utgangspunktet innstilt Gunnes på andreplass, men etter kampvotering slo han førstekandidat Guri Melby med 26 mot 23 stemmer.

Resultatorientert politiker

Gunnes er 56 år gammel og utdannet ingeniør, med tilleggsutdanning i økonomi. I om lag tjue år arbeidet han i Oslo og Trondheim med økonomisk drift av vannkraft. Fra 1997 til 2007 var han ansatt i Powel som markedssjef og avdelingsleder. Siden 2007 har han vært heltidspolitiker som kommunalråd og gruppeleder for Venstre i Trondheim.

Gunnes har lang fartstid i lokalpolitikken. Han har vært varamedlem i bystyret i Trondheim og i fylkestinget i Sør-Trøndelag, og har vært gruppeleder og kommunalråd for Venstre i Trondheim siden 2007. Mellom 2004 og 2010 var han partiets fylkesleder og representant i landsstyret i Venstre.

Som politiker er han en allrounder, med mange hjertesaker innenfor miljø, samferdsel, byutvikling, regionutvikling og omsorgs- og eldrepolitikk. Gunnes har markert seg som en gjennomslagets politiker, kjent for sin folkelighet og for å samarbeide godt med politikere fra alle partier, enten han er i opposisjon eller i posisjon. I 2007 tok han initiativ til det som seinere ble Miljøpakken i Trondheim.

I tillegg har han hatt mange roller som frivillig innenfor idretten. Han har vært funksjonær ved store idrettsarrangement, startet fotballklubb og hatt sentrale verv i Byåsen IL og Byåsen skiskytterlag.

Spinnangr og Hammernes med topplasseringer

På andreplass valgte nominasjonsmøtet Ina Roll Spinnangr. Spinnangr er 29 år gammel, bystyrerepresentant i Trondheim og leder av Trondheim Venstre. Til tross for sin forholdsvis korte fartstid har hun allerede blitt en markant politiker i Trondheim, og har særlig kjempet for bedre barne- og rusomsorg, for bedre behandling av psykiatriske pasienter og for kunnskapsbyen Trondheim. Nylig fikk hun et flertall i bystyret i Trondheim med seg for å bedre sanitærforholdene for byens tiggere.

Tredjeplassen gikk til Arvid Hammernes (57) fra Frøya. Hammernes er ingeniør og arbeider i Frøya kommune. Han var Venstres ordfører i kommunen mellom 2003 og 2007, og har langt fartstid i partiet.

Fjerdeplassen gikk til Åsne Kristin Noreide som er 18 år og leder av Orkdal og omegn Unge Venstre.

Femteplassen gikk til Trond Åm (36) som er leder av Trondheim Venstres byutviklingsgruppe og leder av Sør Trøndelag Venstre.

Den øvrige stortingsvalglista ser slik ut:

4. Åsne Kristin Nordeide, 18 år, fra Orkdal. Leder i Orkdal og omegn Unge Venstre.
5. Trond Åm, Trondheim, 36 år. Fylkesleder i Sør-Trøndelag Venstre.
6. Gerd-Mette Drabløs, 40 år. Leder i Oppdal Venstre og kommunstyrerepresentant.
7. Christian Bonvik, 33 år, Orkdal. Fylkestingsrepresentant for Venstre.
8. Kjersti Dalen Stæhli, 36 år. Leder i Melhus Venstre.
9. Rune Johnsen, Røros, 48 år. Leder i Røros Venstre og kommunestyrerepresentant.
10. Barbro Brønner Eikset, 39 år. Leder i Bjugn Venstre og kommunestyrerepresentant.
11. Petter Rønning, Trondheim, 19 år. Leder i Sør-Trøndelag Unge Venstre.
12. Lone Kvålsvoll, 33 år, Orkdal. Styremedlem i Sør-Trøndelag Venstre og Orkdal Venstre.
13. John Paulsby, 57 år, ordfører i Tydal.
14. Anne-Lise Eidsvåg, 56 år. Tidligere kommunestyrerepresentant og formannskapsmedlem i Skaun.
15. Geir Liang, 43 år, leder i Klæbu Venstre og kommunestyrerepresentant.
16. Jørn Nordmeland, 35 år, ordfører i Osen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**