Oppdatering fra bydelsutvalget i juni

12.juni var det budsjettkonferanse og siste bydelsutvalgsmøte før sommeren. Torkild Strandvik og Karl-Arthur Giverholt møtte fra Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Budsjettkonferansen bar preg av at handlingsrommet for bydelene generelt er trangt. Bydelsøkonomien gir ikke rom for tydelige politiske prioriteringer. Slik det ser ut nå, halvveis inn i året 2012, så går bydelen mot et merforbruk på rundt en halv million ved årsslutt. Dette må sies å være bra budsjettering når man snakker om et budsjett på over en halv milliard. Et tydelig signal fra bydelen er at skolehelsetjenesten lider under mangel av ressurser.

De to store usikkerhetsmomentene som kan ødelegge mye for økonomien i bydelen er barnevernet og økt arbeidsledighet, dette er to områder hvor det er umulig å budsjettere fordi ukjente enkeltsaker i barnevernet plutselig kan koste mye. Når det gjelder arbeidsledigheten så er bydelen sårbar fordi man har mange unge voksne som er de første til å miste jobben i en økonomisk krisesituasjon. Om alt går etter prognosene så skal det gå bra, men man vet aldri hva som plutselig kan skje innenfor disse to områdene.

Etter en kort pause så startet bydelsutvalget sitt siste møte før sommeren. Det var en del høringsuttalelser som kom i bydelsutvalget, bl.a. Karl Johansgate 19, Fredensborgveien 24B og Operaalmenningens søndre del.

Til saken om Schandorffsgate så stilte Karl-Arthur Giverholt spørsmål om det var mulighet for å utsette saken til august siden Venstres gruppe gjerne ville ha mer informasjon før man fattet vedtak om kommunal drift av fasilitetene fra 2013 etter at kontrakten med Kirkens Bymisjon går ut. Det ble poengtert et sterkt ønske fra bydelsadministrasjonen om at man fattet et vedtak i saken i juni for at man eventuelt skulle rekke å tilrettelegge for anbudskonkurranse dersom man vedtok konkurranseutsetting.

Det var også arbeidsutvalgsmøte i bydelen i juni. Her stilte Venstre spørsmål om drosjeholdeplassen og statusoppdatering der. Venstres representant Torkild Strandvik luftet også muligheten for å sette sak om kveldsåpen barnehage på sakskartet. Det var ingen umiddelbar motstand mot dette fra de andre partiene, som supplerte med at det kunne være smart å løfte denne saken frem til høsten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**